Alfred Brink (närmast) och Joel Andersson tog SM-guld i juniorklassen på SM i beachvolleyboll. Båda två kommer att representera ÖVK i höstens seriespel.

Alfred Brink (närmast) och Joel Andersson tog SM-guld i juniorklassen på SM i beachvolleyboll. Båda två kommer att representera ÖVK i höstens seriespel. Foto: Robert Boman

Guld och silver för ÖVK:are på SM i beachvolleyboll

ÖRKELLJUNGA.

SM-veckan i beachvolleyboll avslutades den gångna helgen. För ÖVK:s vidkommande resulterade mästerskapet i ett SM-guld i juniorklassen för nyförvärven Joel Andersson och Alfred Brink, samt ett silver i seniorklassen för Peter Lundgren och Jakob Tegenrot.

Av
Mikael Öhrn

Tillsammans med Joel Andersson, som representerade Norsjö Volley under mästerskapet, förlorade Engelholmsfostrade Alfred Brink bara ett set under hela mästerskapet som avgjordes i Tylösand. Det var just det första setet i finalen mot Gustav Molin (Sollentuna) och Jonatan Hellvig (Lidingö), en match som de alltså dock vände och vann med 2-1 efter setsiffrorna 16-21, 21-17 och 15-11. Guldmedaljen var bara den senaste i raden av framgångar för duon. I bagaget hade de sen tidigare nämligen fyra raka Challengervinster, brons på U20-EM i Göteborg, samt en vinst på Swedish Beach Tour i Kalmar.

– Det har bara flutit på värsta framgångsvågen, vi har askul tillsammans och kör vårt spel och det räcker ju långt tydligen, säger Joel Andersson till Volleyboll.se.

För de regerande seniormästarna Peter Lundgren och Jakob Tegenrot från ÖVK – duon har tagit hem SM två år i rad innan årets mästerskap – blev det SM-silver. Linus Tholse (Nyköping) och Viktor Jonsson (Fyrishov) vann finalen med 2-0 efter setsiffrorna 21-18 och 21-19.

Publicerad 05 August 2019 11:02