Får Åstorp/Kvidinge anledning att fortsätta fira när kvalfinalmöte ett ska avgöras hemma i Åstorp på söndagskvällen?

Får Åstorp/Kvidinge anledning att fortsätta fira när kvalfinalmöte ett ska avgöras hemma i Åstorp på söndagskvällen? Foto: Kenneth Fridström

Olofström sista hindret på vägen tillbaka till Allsvenskan

Skrällaget från Blekinge står för motståndet när Åstorp/Kvidinge ska spela kvalfinal

ÅSTORP.

Olofström eller Åstorp/Kvidinge? Det är nu det avgörs vilket lag från ettan södra som tar steget upp i allsvenskan till nästa säsong.

Av
Mikael Öhrn

Det blev ingen helnordvästskånsk kvalfinal till Allsvenskan mellan Åstorp/Kvidinge och Munka Ljungby. Seriefyran Olofström skrällde och slog ut seriesegraren, detta efter att ha vunnit det tredje och avgörande mötet med 8-7 efter sudden death. Något få hade förväntat sig, bland annat Å/K-tränaren Conny Camper.

– Jag var och tittade på den första matchen. Då vann Munka med 13-5. Jag scoutade nästan bara dem, säger han.

Han medger att han är förvånad att det är Olofström som står som sista hindret när Å/K ska försöka ta sig tillbaka till Allsvenskan.

– Visst blir jag förvånad. Det skiljde rätt många poäng i serien, säger han och fortsätter:

– Personligen tycker jag det är tråkigt eftersom man hade sett fram emot Munka Ljungby. Det känns som att vi har laddat inför ett avgörande möte med dem nu i flera månader. Sist vi möttes blev det extrema fajter, med högt tryck på biljettförsäljningen och en enorm stämning. Inte för att ta något ifrån Olofström, men det känns som att vi har gått och väntat på detta hela tiden.

Även om det mesta på förhand har pekat mot ett tajt Skånederby i kvalfinalen, lär det inte bli mindre spännande nu. I seriespelet blev det seger mot Olofström på bortaplan med 7-5, men förlust hemma med 5-6 efter sudden death.

– Olofström har ett par riktigt bra spelare. Alexander Zoric som gjorde 56 poäng i serien och elva poäng i matcherna mot Munka och Robin Mourujärvi som har spelat i Växjö i SSL i någon säsong. Det är de här spelarna som kan gå fram och avgöra. Det får vi ha respekt för, säger Conny Camper.

Jämfört med kvalmatcherna mot Växjö väntar Conny Camper sig en helt annat matchbild mot Olofström.

– Vi snackade i måndags om att det här blir en helt annan match än mot Växjö. De var ett ungt lag som spelade med tre kedjor och låg högt i pressen. Nu är det ett rutinerat lag som spelar på två femmor och ligger väldigt lågt i pressen. Så det är en extrem skillnad på matchbilden, säger han.

Olofström spelade sin sista match förra lördagen, medan Å/K senast var i spel på onsdagen i förra veckan. Något som Conny Camper enbart ser som en fördel.

– Vi har lite småskavanker, det är inget som hindrar från spel, men jag tror att vi behövde den helgen extra att vila på. De har tio spelare, det sliter på dem. Det är klart att de får en boost av att vinna, men jag tror att vi behövde den vilan, säger han.

Bortasupportarna har säkrat upp ett 100-tal platser till söndagens match. Nu hoppas Conny Camper på en lika god uppslutning av hemmapubliken.

– Jag hoppas att de kommer och stöttar upp oss nu i det sista. Det är nu det gäller.

Det är nedsläpp klockan 18.30 söndagen den 7 april. Returmötet spelas i Olofström den 11 april och en eventuell tredje och avgörande match spelas i Åstorp den 13 april.

Publicerad 06 April 2019 06:00