Efter två förluster är ÖVK piskat att vinna om kvartsfinalserien mot Hylte/Halmstad ska förlängas.

Efter två förluster är ÖVK piskat att vinna om kvartsfinalserien mot Hylte/Halmstad ska förlängas. Foto: Robert Boman

ÖVK väntar på bästa matchen

ÖRKELLJUNGA.

I första mötet satt vare sig försvars- eller anfallsspelet, men i andra matchen lyfte ÖVK sig i alla fall rent försvarsmässigt. Nu återstår det bara att pricka dagsformen i anfallsspelet också så att ÖVK kan göra sin bästa match.

Av
Mikael Öhrn

Förlust med 0-3 i den första kvartsfinalen mot Hylte/Halmstad följdes upp med en ny 0-3-förlust hemma i Forum. Ska kvartsfinalserien förlängas till fyra matcher, måste ÖVK vinna. Var det problem i både de bakre och främre leden i det första mötet, var det åtminstone bättre i försvarsspelet i det andra mötet.

– Den stora skillnaden från första till andra matchen var att vi spelade mycket bättre försvar, de kunde inte döda bollarna lika lätt. Men det var i läget efter, när vi hade spelat upp från försvaret, då hade vi problem med att döda bollen mot dem, säger Tony Westman, tränare i ÖVK.

De individuella misstagen var också för många.

– Både rent tekniska misstag och missförstånd. Jag tror det handlade om sex, sju bollar. Det är ju två bollar per set och helt plötsligt avgör det setet. Vi måste sänka misstagen och bli bättre i vårt anfallsspel, säger Tony Westman.

Därtill hoppas han att fler spelare ska pricka dagsformen.

– Vi har inte träffat dagen med tillräckligt många spelare. Vi måste ha lite tur, men sen handlar det också om skicklighet. Vi har ett lag som är beroende av många spelare. När vi har slagit Linköping och de lagen är det för att många har träffat dagen. Nu är vi inne i slutspelet så då kan man släppa att det är nervöst, det är långt kvar än, säger Tony Westman.

– Jag hade varit mer orolig om vi hade blivit utspelade, men vi har inte gjort vår bästa match än, fortsätter han.

Vid en ny förlust väntar en ny chans för ÖVK i en ny kvartsfinalserie mot segraren i åttondelsfinalen mellan Sollentuna och Vingåker. Den matchserien står just nu 1-1 inför morgondagens drabbning.

Vad, när, var?

Vad: Kvarsfinal 3 mellan Hylte/Halmstad och ÖVK

När: Lördagen den 23 mars, klockan 15.30

Var: Örnahallens Hälsocenter i Hyltebruk

Publicerad 22 March 2019 00:00