Mannen delade ut knuffar och riktade hot mot polisen när omhändertogs.

Mannen delade ut knuffar och riktade hot mot polisen när omhändertogs. Foto: Stock Adobe/Genrebild

Ung man hotade polis: "Ska bomba din familj"

Polisen omhändertog våldsam 23-åring

PERSTORP.

Julefriden fick ett abrupt slut när 23-åringen omhändertogs. Mannen puttade poliserna, stretade emot och riktade starka hot mot en av tjänstemännen.

Av
Wilhelm Nilsson

Den 23-årige man som omhändertogs i Perstorp på juldagen i förra året, åtalas nu på två punkter.

När polisen kom till en adress i centrala Perstorp, gjorde mannen våldsamt motstånd i att bland annat ha stretat emot och puttat bort tjänstemännen när de försökte belägga honom med handfängsel. När polisen senare lyckades få ut mannen i polisbilen, fortsatte motstånden då 23-åringen försökte ta sig loss.

En av poliserna fick under bilfärden vidare mot Helsingborg, motta flera hot av mannen. Enligt förundersökningen framgår det att 23-åringen ska ha sagt till polisen att han skulle "ta sin kniv och leta upp honom för att sticka kniven i hans hormage". Han ska också ha hotat med att "bomba polisen och dennes familj".

Maxstraffet för brottet hot mot tjänsteman är fängelse i högst fyra år eller, om brottet är ringa, böter eller fängelse i högst sex månader. För det våldsamma motståndet riskerar mannen böter eller fängelse i högst sex månader. Den polisman som utsattes för olaga hot, har yrkat på ett skadeståndsanspråk om 5 000 kronor.

Ärendet avgörs just nu i Helsingborgs tingsrätt.

Publicerad 27 November 2019 15:43