Fler lägenheter tillkommer på Blåsippan när bygget tar avstamp i januari.

Fler lägenheter tillkommer på Blåsippan när bygget tar avstamp i januari. Illustration: Seamul Invest

Rättelse angående överklagande

Nya lägenheter ogillas – byggplanen försenas

KLIPPAN.

28 nya lägenheter är planerade på Blåsippan. Det gillas inte av invånarna, som nu ställer sig emot visionerna. Därmed skjuts byggplanerna upp.

Av
Wilhelm Nilsson

28 nya lägenter och en ny parkering planeras att uppföras på Blåsippan 17 i Klippan. Kommunen har tidigare gett klartecken till bygget, något som nu sex Klippanbor satt sig emot och överklagat.

Länstyrelsen har granskat invånarnas överklagan och finner kommunens beviljan om bygglov som alltför bristfällig för att det ska kunna beviljas. Därför beviljas överklagan, vilket innebär att ärendet skickas åter till kommunen för vidare handläggning.

Överklagan innebär nu att byggherren Seamul Invests arbete skjuts upp. Företaget har dock förhoppningar om att de kan påbörja sin byggnation i början av 2020.

– Allt är inte hugget i sten. Vi hade hoppats på att slippa de här turerna, men nu är det som det är. Nu får vi bara invänta de besked som kommer härnäst. Vårt mål är att de sista lägenheterna ska stå klara i mitten av 2021 och vi tror ärligt på att de här bostäderna kommer att lyfta hela området, säger Maria Ragnevad, projektledare för Seamul Invest.

Rättelse: I den tidigare versionen uppgav Lokaltidningen att de som överklagat, fått avslag från Länsstyrelsen. Det stämmer alltså inte.

Publicerad 26 November 2019 14:00