Mannen sålde både spelkonto och mobiltelefoner på Facebook. Saker som intressenterna betalade för, men aldrig fick se.

Mannen sålde både spelkonto och mobiltelefoner på Facebook. Saker som intressenterna betalade för, men aldrig fick se. Foto: Arkiv

20-åring blåste flera på tusentals kronor på internet

Brotten fortsatte trots prövotiden

PERSTORP.

20-åringen dömdes för fyra bedrägeribrott 2018. Det hindrade honom inte från att begå sju nya brott. Sammanlagt lurade han "köparna" på drygt 13 000 kronor.

Av
Wilhelm Nilsson

En 20-årig man från Perstorp lurade till sig pengar, efter sina "affärer" på Facebook. Det hela började i januari i år då han erbjöd privatpersoner att köpa hans spelkonto. "Köparna" gick rakt i fällan och swishade mannen de pengar han begärde, men något spelkonto fick de aldrig se skymten av.

Under våren fortsatte mannens bedrägerier. Han bjöd ut mobiltelefoner till fyra olika köpare på Facebook. Köparna uppmanades att sätta in pengarna i förskott till mannens bankkonto. Pengar som gick rakt ut i luften, eftersom mobiltelefonerna aldrig skickades som utlovat.

Totalt fick mannen ihop 13 110 kronor för bluffmakerierna.

Nu har tingsrätten gjort en bedömning av fallen och menar på att fyra av bedrägerierna förklaras som ringa. Resterande brott är i likhet med normalgraden, menar åklagaren. Sett till mannens ringa ålder, bestraffas han med skyddstillsyn samtidigt som han ska betala ut skadestånd till de drabbade. Skadeståndet uppgår i helhet till 13 260 kronor. Mannen har fram till den 9 december på sig att överklaga domen.

20-åringen har tidigare dömts för ett bedrägeri och tre ringa bedrägeribrott, vilket skedde 2018. De senare brotten utfördes därmed under mannens prövotid.

Publicerad 26 November 2019 15:55