Julia Håkanssons dröm har gått i uppfyllelse. Nu driver hon både salong och butik på Stockholmsvägen.

Julia Håkanssons dröm har gått i uppfyllelse. Nu driver hon både salong och butik på Stockholmsvägen. Foto: Wilhelm Nilsson

Julia startade salong och butik i ett: "Nu lever jag drömmen"

Gjorde vågad satsning som kan bli succé

ÖRKELLJUNGA.

Storstadspulsen har nått Örkelljunga. Åtminstone ifall man kliver in i ortens nya salong och butik, Style by J. Julia Håkansson har satt prägel på "wow-känslan" där mode, hårfrisering och heminredning möts i ett.

Av
Wilhelm Nilsson

Drömmen har slagit in hos Örkelljungabon Julia Håkansson. När hon började arbeta som frisör, drömde hon om sin alldeles egna salong med en butik därtill. I september förverkligades hennes visioner, efter att hon slog upp dörrarna till Style by J.

– Jag lever drömmen. Dett känns verkligen jättebra att det här nu har blivit till verklighet. Detta är något som har saknats i Örkelljunga, berättar hon.

Storstadspulsen har nått Örkelljunga. Mitt på Stockholmsvägen återfinns numera hennes hårsalong och butik, en kombination som kanske är betydligt vanligare i storstäderna. Och lokalen, den är så långt man kan komma ifrån jättekedjornas standardstil. Här får man i stället en "wow-känsla" samtidigt som det känns hemtrevligt. Känslan går nästan att köpa med sig hem, i alla fall om kunden vänder sig mot kläd- eller inredningshyllorna i butiken.

Det här behövs för att byn inte ska dö ut. Förhoppningsvis vågar fler ta efter

– Stilen påminner ganska mycket om mig själv, det där klassiska och stilfulla. Jag tror att medelålderskvinnan passar bra in där. En kvinna som vill ha det där lilla extra, säger Julia Håkansson.

Genom att få sitta i soffan, som står rakt in i butiken, och få insupa Julias berättande om sitt nya liv. Då förstår man ganska snart att passionen och drivet för att lyckas med den här satsningen – är väldigt stor. Inte enbart för egen vinning, utan för hela bygden.

– Jag tror att det här behövs för att byn inte ska dö ut. Förhoppningsvis vågar fler ta efter, så att vi får ett ännu större utbud, avslutar hon.

Publicerad 23 November 2019 08:00