Sofia Ericsson från Ekeby segrade i Skåne Mästerskapen. Nu vill hon satsa helhjärtat på bordtennisen.

Sofia Ericsson från Ekeby segrade i Skåne Mästerskapen. Nu vill hon satsa helhjärtat på bordtennisen. Foto: Mikael Latorre

Sofia blev skånsk mästare – igen: "Jättekul"

Gick vidare till USM

EKEBY.

15-åriga Sofia Ericsson krossar allt mostånd som kommer i hennes väg. I helgen stod det klart att hon återigen är skånsk mästare i pingis, vilket nu ger henne plats i svenska mästerskapen.

Av
Wilhelm Nilsson

Det var rafflande bordtennismatcher som avgjordes i Skåne Mästerskapen i helgen. Bland de tävlande återfanns Ekebytjejen, Sofia Ericsson, 15, som spelar för den framgångsrika Helsingborgsklubben BTK Rekord. Sofias racketslag fick motståndarna att gå bet, vilket till sist innebar att hon vann hela mästerskapet. Något som nu också har blivit till en vana för henne.

– Jättekul att vinna igen! Det här var tredje eller fjärde året på rad som jag vann mästerskapet, säger Sofia Ericsson.

Segersötman har lagt sig, och nu blickar Sofia bara framåt. I och med guldmedaljen avancerade bordtennisspelaren till ungdoms-SM som avgörs i Karlskrona i maj. Där väntar landets bästa ungdomsspelarna i F 17-klassen.

– De har gjort om tävlingen, så nu kommer jag att ställas mot de som är två år äldre. Det blir en utmaning och är väldigt utvecklande, berättar Sofia.

Känslan är att du siktar högt inom bordtennisen? Hur högt vill du nå?

– Självklart vill jag spela på en så hög nivå som möjligt. I dag spelar jag i division 1 men jag vill gärna spela i den högsta serien.

Studierna avverkas just nu som niondeklassare på Ekeby skola. I höst hoppas hon slå sig in på Sannarpsgymnasiet i Halmstad, med inriktning på bordtennis.

– Pingisen är mitt största intresse. Jag tränar varje dag, så för mig är bordtennisen det självklara gymnasievalet, avslutar hon.

Publicerad 12 November 2019 11:30