En man i 50-årsåldern åtalas för våldtäkt mot barn.

En man i 50-årsåldern åtalas för våldtäkt mot barn. Foto: Mostphotos

Pedofil åtalas flera våldtäkter mot flicka i lågstadieåldern

Mannen är tidigare dömd för våldtäkt mot barn

NORDVÄSTRA SKÅNE.

En man i 50-årsåldern åtalas för våldtäkt mot barn mot en åttaårig flicka. Brotten har skett under sommaren och hösten på adresser i nordvästra Skåne. Mannen är tidigare dömd för våldtäkt mot barn.

Enligt åtalet har mannen genomfört flera samlag med flickan mellan 1 juni och 5 september.

I det här fallet har det framkommit efterhand så vi har inte hittat någon teknisk bevisning

– De är bekanta. Det här framkom genom att flickan berättat för personer i sin närhet, säger Linda Jeppsson Linderström, kammaråklagare vid Helsingborg åklagarkammare.

Mannen anhölls i sin frånvaro den 6 september och häktades kort därpå.

Brotten ses som grova av åklagaren som menar att mannen visat särskild råhet och hänsynslöshet genom att genomgå brotten mot ett litet barn.

Han har utnyttjat att flickan med hänsyn till sin unga ålder, skyddslösa ställning, oförstånd och förtroende haft svårt att värja sig fysiskt och psykiskt.

Mannen förnekar brott. Flickans föräldrar och ett syskon är kallade som vittnen.

Är bevisläget svårt i den här typen av fall?

– Ja, det är alltid svårt när det handlar om barn för barn har ett annat sätt att berätta på än någon som är fullt utvecklad vuxen. I och med att det är sexualbrott är det tufft för det är vanligtvis bara två personer på plats och ingen har hört eller sätt något. I det här fallet har det framkommit efterhand så vi har inte hittat någon teknisk bevisning, säger Linda Jeppsson Linderström.

Mannen sitter häktad i väntan på rättegången i Helsingborgs tingsrätt. Den åtalade mannen är tidigare dömd till tre års fängelse för våldtäkt mot barn, egenmäktighet med barn och barnpornografibrott.

Publicerad 11 November 2019 14:01