Åstorp hamnar på värdet 2,53 av 6 i trygghetsmätningen. Ju lägre värdet är, desto

Åstorp hamnar på värdet 2,53 av 6 i trygghetsmätningen. Ju lägre värdet är, desto "tryggare" är det. Foto: Mostphotos.com

Invånarna upplever otrygghet – trots ny mätning: ”Ska vidtas åtgärder”

Polisen och kommunen ska bekämpa brott

ÅSTORP.

Otrygghet, bland annat för inbrott i bostaden, att vistas ute ensam under sena kvällar och åka buss och tåg på kvällen. Det är ”bara” några av sakerna som Åstorpsborna räds, visar en sammanställning av trygghetsmätningen.

Av
Wilhelm Nilsson

– Risken att bli utsatt för några brott i Åstorp är däremot inte stor. När det kommer till exempelvis antalet anmälda inbrott, har det minskat drastiskt de senaste åren vilket är glädjande. Däremot upplever man en oro och där har vi ett jobb tillsammans med polisen att se till att invånarna känner sig trygga. Just nu pågår även en trygghetssatsning där kommunen och flera andra aktörer i samhället går ihop för att skapa ökad trygghet i kommunen, säger Ronny Sandberg, kommunstyrelsens ordförande i Åstorps kommun till kommunens hemsida.

Trygghetsmätningen grundar sig på årets senaste händelser där invånarna själva får svara på frågor. I fjol fick Åstorp värdet 2,56 på en 0-6 skala. Ju lägre värdet är desto tryggare anses samhället vara. I år är skillnaden nästintill obefintlig jämfört med fjolåret, då Åstorp landar på värdet 2,53.

Samtidigt ser Åstorps kommun oroligt på buskörning som sker. Nu tittar man på lösningar för att kunna vidta åtgärder för problemet.

– Tillsammans med fastighetsägare och polis kommer vi fortsätta arbetet med att förhindra buskörningen utanför köpcentret Familia. Dessutom kommer vi fortsätta att vidta åtgärder för att begränsa hastigheterna på gator runt om i centrala Åstorp och övriga tätorter i kommunen, säger Ronny Sandberg till hemsidan.

Publicerad 09 November 2019 08:00