Föreningen som verkar inom friluftslivet får erhållla över 200 000 kronor.

Föreningen som verkar inom friluftslivet får erhållla över 200 000 kronor. Foto: Adobe Stock/Genrebild

Pengaregn över förening på Söderåsen

Satsar nu på fler medlemmar

SÖDERÅSEN.

Föreningen belönas med hundratusentals kronor efter deras kolossala engagemang. – Vi är enormt tacksamma, säger ordföranden.

Av
Wilhelm Nilsson

Föreningar som har kämpat med försäljningar av lotter och andra produkter, i Folkspels regi, får nu lön för mödan.

Folkspel kan nu avslöja att hela 189 miljoner (!) kronor ska delas ut till landets föreningar som varit delaktiga i försäljningen. Skåningarna kan förvänta sig att pengaregn drar in över länet, som för med sig 21 miljoner kronor. Mest pengar i länet inkasserar Örestadcyklisterna IF med en summa på drygt 500 000 kronor. Pengarna som delas ut gäller för den försäljning som skett från sommaren 2018 till och med sommaren 2019.

Det finns även de föreningar på Söderåsen som har gjort nytta. Friluftsfrämjandet Söderåsen är en av dem, som nu tilldelas 223 000 kronor.

I fem år har vi sålt ltter. Det är en bra lösning för att synas och få in pengar

– Det här visste jag ingenting om. Fantastiskt roligt att höra och självklart är alla pengar alltid välkomna till oss på föreningen. Vi är enormt tacksamma, säger Johnny Nilsson, ordförande i Friluftsfrämjandet Söderåsen.

På en månad har ni fått en utdelning på drygt 250 000 kronor. Vad ska Friluftsfrämjandet Söderåsen göra för alla pengarna?

– Nu kan vi satsa än mer på att vi in fler aktiva medlemmar. Därigenom att kunna köpa in fler nödvändiga artiklar och kanske satsa på fler aktiviter, berättar Johnny Nilsson.

Friluftsfrämjandet Söderåsen har i fem år engagerat sig i lottförsäljning genom Folkspel. I oktober fick de besked om att de hittills tjänat in 35 000 kronor under andra halvan av året. Den slutliga summan summeras först nästa sommar.

Sedan starten 1991 har Folkspel genererat 16,6 miljarder till landets klubbar och föreningar.

Publicerad 07 November 2019 08:00