Händelsen utspelade sig på Bjuvs station under förra sommaren.

Händelsen utspelade sig på Bjuvs station under förra sommaren. Foto: Google Maps/Arkiv

Flicka straffas efter misshandel och vapenbrott

Hittade elpistol – "visste inte vad det var"

BJUV.

Tjejernas tjafs om "mordhot" slutade i misshandel. Vad som egentligen skedde, har förbryllat tingsrätten, men som nu anser sig fått klarhet i fallet. Därför fälls en av tjejerna som nu ska få vård.

Av
Wilhelm Nilsson

Det var den 18 juni i fjol som en dispyt mellan två tjejer ägde rum på Bjuvs kommun. I målet har tjejerna lämnat olika uppgifter om vad som egentligen hände den dagen.

Den första flickan, hemmahörande i Bjuv, menar i förhör att hon åkte buss till Bjuvs station och efter att hon stigit av, stött på tjejen och dennes kompiar. Tjejen uppger att hon blivit ifrågasatt varför hon sagt att hennes kompis "skulle dö", vilket hon menar inte stämmer. Därefter blev fick hon sig en lavett och blev dragen i håret.

I förhör med den andra flickan, 17-åringen från Billesholm, menar denne att bråket började redan på bussen. Tjejen från Bjuv ska då ha spottat på henne och kallat henne för hora. Därefter, menar hon, att bråket ska ha blossat upp på Bjuvs station.

Enligt förundersökningen framgår det även att 17-åringen ska ha hittat en elchockspistol på stationen, vilket polisen kunde konstatera när de kom till platsen. 17-åringen har har uppget att hon inte trodde det rörde sig om ett vapen hon hittade.

Tingsrätten har gått på den första tjejens linje, efter att ha gjort bedömningen efter det videomaterial som finns från händelsen. Tingsrätten har också gjort bedömningen att 17-åringen har agerat oaktsamt efter att ha samlat på sig vapnet.

17-åringen fälldes för ringa misshandel och ringa vapenbrott. Tingsrättens beslut innebär ett straff om ungdomsvård.

Publicerad 07 November 2019 14:33