Den misshandlade har gjort ett skadeståndsanspråk.

Den misshandlade har gjort ett skadeståndsanspråk. Foto: Adobe Stock

Pappa hamnade i dispyt – döms för misshandel

Reagerade på EPA-gängets agerande

ÅSTORP.

Pojkvännen hamnade i bråk med en grupp killar. När de skulle ta vidare konflikten, var det i stället flickvännens pappa som hamnade i centrum. Nu döms pappan i tingsrätten.

Av
Wilhelm Nilsson

Misshandeln inträffade den 6 januari på Tingvallsvägen i Åstorp. Pojkvännen skulle sova över hos flickvänen den aktuella kvällen när han hamnade i dispyt med några pojkar på sociala medier. Pojkarna stämde då överens om att ses utanför flickvännens hus senare på kvällen.

När pojken anlände till adressen med en EPA-traktor, hade han ett par kompisar med sig. Pojkvännen gick ut på altanen men höll ett längre avstånd från gänget. De senare förde oväsen, menade flickvännens pappa i förhör, och gick därför ut för att säga till dem att dämpa sig.

Enligt kompisgängets egen utsago ska pappan ha frågat, "Vem är det som kör som en fitta?". När föraren trädde fram, ska pappan enligt gänget, ha slagit föraren med knytnäven. Pappan har i förhör menat att det inte alls var en knytnäve, utan att han endast slog av den keps som föraren hade på sig.

Dagen efter misshandeln lade förarens mamma märke till de skador som sonen hade ådragit sig på kindbenet. En polisanmälan upprätades då och även om skadorna inte har dokumenteras, så går åklagaren på kompisgängets muntliga bevisning.

Pappan ska nu betala brottsoffret 5 000 kronor i skadestånd.

Publicerad 06 November 2019 09:35