Anders Bergman och Fredrik Hanborn ska tillsammans med Jerry Söderström och Marcus Bryland utveckla nya möjligheter på Söderåsen.

Anders Bergman och Fredrik Hanborn ska tillsammans med Jerry Söderström och Marcus Bryland utveckla nya möjligheter på Söderåsen. Foto: Wilhelm Nilsson

De ska ta orten till nya höjder: "Många spännande grejer på gång"

Ny restaurang etablerar sig i "parken"

LJUNGBYHED.

Området har nästintill stått still sedan Försvarsmakten lämnade orten med sina flygplan för 20 år sedan. Nu ska fyra herrar får fart på maskineriet igen, och göra Ljungbyhed till en destination genom sitt amerikanskinspirerade koncept.

Av
Wilhelm Nilsson

Ljungbyhed är en anrik plats med en historia som sträcker sig så långt bakåt i tiden till 1600-talet. Längre fram i tiden, i modern tid, har flygfottiljen verkat här. Även om näringsidkare i dag bedriver verksamheter på området Ljugbyhed park, ger området ett sken av att stiden har stått still. Ja, liksom klockan på en av byggnaderna intill den byggnad som Lokaltidningen kliver in i.

Det är här inne, i områdets matsal, som kvartetten Anders Bergman, Fredrik Hanborn, Jerry Söderström och Marcus Bryland. ska få fart på Ljungbyhed park, om inte hela närområdet. Tillsammans drar de igång restaurangen Lucy's in the sky. Och vad vore ett sådant koncept på den här platsen, om man inte åker bakåt i tiden?

– Vi ska få det här till att bli en 50-tals diner med allt vad det innebär. Miljön och inredningen kommer att gå i pastellfärger, inrett med typiska amerikanskinspirerade möbler som vi själva tillverkar. Vi kommer också att hänga upp ett flygplan i taket, säger Anders Bergman, som tillsammans med den övriga trion, driver samma koncept i Löddeköpinge och Knutstorp.

Varför väljer ni att etablera er just i Ljungbyhed?

– Under flera år har vi vid event grillat på området. Läget är ju väldigt unikt och det finns en hel del att utveckla här tillsammans med näringslivet, föreningar, skolor och kommunen. Därför passar det oss mycket bra, berättar Fredrik Hanborn.

Liksom på tallriken, ska det amerikanskinspirerade lysa igenom i lokalen.

Liksom på tallriken, ska det amerikanskinspirerade lysa igenom i lokalen. Foto: Wilhelm Nilsson

Just utveckling är det som driver herrarna. Redan nu har de stora visioner, där några av dem ska förverkligas under andra halvan av 2020.

– Det här är ett eventområde, vilket är en styrka. Här kan vi anordna tre- och femkamp, bedriva hotell- och vandrarhemsverksamhet, bistå med mat och andra trevligheter till golfen och fotbollen exempelvis. Det finns mycket vi kan och ska förverkliga. Vi har många spänande grejer på gång som blir verklighet i nästa år. Vi vill göra Ljungbyhed till en destination, helt enkelt, säger Anders Bergman.

Det kommer serveras alltifrån husmanskost till grillat, hemrökt lax och burgare

Utöver en rad olika evenemang som kommer att anordnas, så ska ju givetvis mat också serveras. När Lucy's in the sky öppnade upp portarna till sin smygpremiär på måndagen, var 120 gäster inte sena med att sätta sig till bords. Bland de ätande, var många av dem skolungdomar. Restaurangen har nämligen fått till ett avtal med en gymnasieskola på orten, vilket innebär att skoleleverna framöver ska få gå dit och äta lunch.

– På luncherna kommer vi att servera traditionell husmanskost. Under kvällar och helger kör vi mer amerikaniserat, då vi serverar bland annat grillat, hemrökt lax och kamben samt burgare. Vi strävar efter att ge en gnutta kärlek till alla. Därför ska vi ha något för alla - så att de ska känna sig välkomna till oss, avslutar Anders Bergman.

Publicerad 05 November 2019 15:19