Ingela Thurban lämnar verksamheten och säljer därmed fastigheten. Hur framtiden ser ut för bageriet är oklart.

Ingela Thurban lämnar verksamheten och säljer därmed fastigheten. Hur framtiden ser ut för bageriet är oklart. Foto: Mikael Öhrn

Bageriets framtid ligger i kommunens händer

Genuint bageri till salu

ÅSTORP.

I mer än tre decennier har Ingela Thurban bakat spettkakor på Åstorps Spettkaksbageri. Men nu är det färdigspritsat. Ingela säljer nu verksamheten - men framtiden är oviss ifall en eventuell köpare väljer att satsa vidare på konceptet.

– Det finns de som har visat intresse för att ta över bageriet, men vi säljer inte det förrän hela fastigheten är såld, berättade Ingela Thurban, som hade tänka satsa vidare ifall hon inte drabbats av artros, till Lokaltidningen tidigare i oktober.

När Lokaltidningen ringer upp Bjurfors-mäklaren Torbjörn Persson, har han en förhoppning om att affären snart kan vara i hamn.

– Det finns en intressent. Bollen ligger nu hos kommunen, dit intressenten har vänt sig för att förhöra sig om vissa frågor. En affär kan vara klar inom klar, men visst kan saker och ting förändras också.

Vänder sig intressenten sig till kommunen för att den har för avsikt att driva bageriet vidare? Eller kan det tänkas att en annan typ av verksamhet bedrivs där?

– Det kan jag inte kommentera, avslutar Torbjörn Persson.

Lokaltidningen har sökt Susann Cardell, näringslivssamordnare på Åstorps kommun, utan framgång.

Publicerad 02 November 2019 08:00