Ulla Jönsson och dottern Catarina Andersson är övertygade om att Ulla kommer att trivas i sitt nya hem.

Ulla Jönsson och dottern Catarina Andersson är övertygade om att Ulla kommer att trivas i sitt nya hem. Foto: Wilhelm Nilsson

De flyttar in på nya adressen: "Blir jävligt bra"

Flera nya grannar under fredagen

BILLESHOLM.

Nära till allt, rymliga bostäder och klimatsmarta lösningar. Det har de boende som flyttar in i de nya lägenheterna att förvänta sig. Och även om flyttlasset ännu inte har gått, är de blivande hyresgästerna mer än nöjda.

Av
Wilhelm Nilsson

På fredagen får de boende som ska flytta in på den nya adressen Sofias gata, tillgång till sina kommande hem. Ulla Jönsson är en av dem som ska flytta in och hon ser verkligen fram emot att få lämna sin villa på 194 kvadratmeter ett par kvarter bort.

- Det här blir så mycket bättre! Här slipper jag att springa i trapporna. Dessutom har bostaden tillräckligt med plats, säger Ulla Jönsson, när hon får titta in i sitt 60 kvadratmeterstora hem, för första gången.

Ett par grannhus bort ska Ingvar Persson slå sig till ro. Han lämnar därmed Bjuv, för att komma "hem" till Billesholm.

- Jag har bott här (i Billesholm) sedan 1984 med ett undantag på de fem sista åren. Nu ska det bli riktigt skönt att komma hem igen och nära till kompisarna, säger han och pekar på ett hus längre bort.

"Allting är jävligt bra här", menar Ingvar Persson.

- Där har jag bott en gång i tiden. Men det här är bättre. Allting är jävligt bra här och (de nya) husen är ju snygga.

Mats Nilsson är vd för Bjuvsbostäder och han förklarar att sex av de 21 planerade hyresrätterna står klara. Först nästa höst är bostadsområdet helt intakt och då ska också husen rustas med klimatsmarta alternativ.

- Vi ska få upp elpaneler på taken. Tanken är sedan att vardera lägenhet ska drivas av solenergi, avslutar Mats Nilsson.

Mats Nilsson, vd för Bjuvsbostäder.

Mats Nilsson, vd för Bjuvsbostäder.

FAKTA: Så rymliga är lägenheterna och så hög är hyran:

Tvårumslägenhet, 50 kvadratmeter: 6 920 kronor.

Tvårumslägenhet, 60 kvadratmeter: 7 712 kronor.

Trerumslägenhet, 70 kvadratmeter: 8 781 kronor.

Publicerad 31 October 2019 15:25