Polisstationen i Åstorp öppnar för allmänheten igen snart.

Polisstationen i Åstorp öppnar för allmänheten igen snart. Arkivfoto: Mikael Öhrn

Polisstation i Åstorp öppnar snart – efter ombyggnad

Stationen stängdes för allmänheten av säkerhetsskäl förra året

ÅSTORP.

Polisstationen i Åstorp har hållits stängd sedan våren 2018, då kontoret stängdes på grund av brister i säkerhet för personalen.

Av
Martin Wingren

Om en månad beräknas ombyggnaden vara klar och polisstationen kommer då vara öppen en dag i veckan. Under tiden har besökare hänvisats till stationerna i Bjuv och Klippan och det mobila poliskontoret som besökt Åstorp.

Säkerhetsåtgärder har vidtagits i entrén, för att höja säkerheten i arbetsmiljön.

Polisstationen i Åstorp öppnade på sensommaren 2017 för allmänheten efter att ha varit stängd under många år. I maj 2018 stängde huvudskyddsombudet ned den allmänna receptionen av säkerhetsskäl.

– Vi har tittat på hur vi ska förbättra säkerheten för vår personal. Vi har gjort en del åtgärder, bland annat har vi personal som rör sig inne i lokalerna för att öka säkerheten. Skyddsombudsnämnden tyckte inte det var tillräckligt och jag har valt att inte bråka med dem om detta, utan sa att vi stänger och så får vi titta på hur vi förbättrar säkerheten, sade Anders Isgren, chef i lokalpolisområde Klippan, i vilket bland annat Åstorp ingår, i en tidigare intervju med Lokaltidningen.

Publicerad 16 October 2019 10:00