Ett center för rekreation, sport och naturturism året om är den ideella föreningen Naturarenans vision om Hjälmsjön.

Ett center för rekreation, sport och naturturism året om är den ideella föreningen Naturarenans vision om Hjälmsjön. Foto: Arkivfoto

Hjälmsjön ska bli norra Europas bästa naturarena

ÖRKELLJUNGA.

Ett center för rekreation, sport och naturturism året om, det är den ideella föreningen Naturarenans vision om Hjälmsjön. Siktet är inställt på att bli norra Europas bästa naturarena.

Av
Mikael Öhrn

Tillsammans med lokala entreprenörer är förhoppningen att kunna börja jobba för att visionen ska bli verklighet. Idéer och drömmar välkomnas.

– Vi uppmanar alla entreprenörer inom området naturturism i Örkelljunga, med kringliggande kommuner, att kontakta oss så att vi tillsammans kan bygga en stark naturarena som sticker ut och kan vara till glädje, även för de fastboende, säger Henrik Malmros, som arbetar som koordinator i Naturarenan vid Hjälmsjön, i ett pressmeddelande.

Bland våra delmål finns att det ska finnas ett bra hotell i Örkelljunga

I visionen inryms bland annat även ett hotell.

– Och när vi talar om entreprenörer så inkluderar vi även de blivande, oavsett varifrån de kommer. Bland våra delmål finns att det ska finnas ett bra hotell i Örkelljunga och att det samlade utbudet inom naturturism ska vara lättillgängligt på nätet, fortsätter Henrik Malmros.

Naturarenan vid Hjälmsjön är ett EU-finansierat så kallat leaderprojekt. Projektet kommer att närvara på näringslivsdagen ”Örkelljunga träffas” på Forum den 9:e november. Mer information finns på naturarenan.se.

Publicerad 13 October 2019 00:00