Genrebild.

Genrebild. Foto: Polismyndigheten

Kvinna körde bil med 2,86 promille alkohol till Systembolaget

Hittades sovande i bilen av polispatrull

BJUV.

En mycket berusad kvinna körde bil i Bjuv. Allmänheten larmade polis som hittade kvinnan sovande i sin bil. Nu åtalas hon för grovt rattfylleri.

Av
Felix Alnemark

Den som har två promille alkohol i blodet har generellt svårt att gå upprätt och riskerar att se dubbelt enligt Systembolaget. Är promillehalten uppe på tre uppfattar personen inte vad som händer omkring den.

Nu åtalas en kvinna av Helsingborgs tingsrätt för att kört med 2,86 promille alkohol i blodet.

Det var den 4 september vid 19-tiden som den 54 år gamla kvinnan satte sig bakom ratten. Ett vittne ser hur kvinnan kör ryckigt, vid flera tillfällen somnar och sedan fortsätter att köra. Vid en parkering stannar kvinnan och hoppar ur bilen och urinerar utanför fordonet. Hon går sedan och försöker öppna dörren till Systembolaget men det är stängt.

Vittnet larmade polisen som hittade kvinnan sovande i sin bil på Hantverksgatan. I mittkonsolen fanns två öppnade starköl. Där finns också en tom flaska Jägermeister och många tomma ölburkar på golvet.

När polisen ber kvinnan stiga ur bilen är hon så berusad att hon inte kan gå utan ramlar ihop på gatan.

54-åringen varken erkänner eller förnekar brott då hon inte minns händelsen. Hennes körkort omhändertogs i samband med ingripandet.

Publicerad 10 October 2019 10:00