Det var fullt ös på skolgården när eleverna fick dansa tillsammans med Pidde P.

Det var fullt ös på skolgården när eleverna fick dansa tillsammans med Pidde P. Foto: Ingrid Trolin/Privat

Succéturné fortsätter: Barnen får dansa med sin idol

ÖRKELLJUNGA.

Artisten Pidde P:s skolturné fortsätter över Söderåsen i samarbete med Riksidrottsförbundets rörelsesatsning. Under torsdagen fick Mårdenskolan dansa till tonerna av barnidolens kända låtar.– Barnen var exalterade, säger läraren Maria Nilsson.

Av
Fredrika Karlsson

Under torsdagen fick även Mårdenskolan i Örkelljunga besök av barnidolen Pidde P. Tillsammans med representanter från Riksidrottsförbundet åker han runt i Sverige för att få barn att röra på sig, något Lokaltidningen skrev om förra veckan när han besökte Åstorp och Nyvångskolan.

– Barnen var exalterade, det var helt fantastiskt att se. Vi har övat på danserna i flera veckor och en del var lite nervösa inför besöket, det var så stort för dem, säger Maria Nilsson, lärare på förskolan, och menar att det blir en samhörighet med artisten när barnen kan röra sig till låtar de känner igen.

Eleverna på Mårdenskolan hade övat på danserna i flera veckor.

Eleverna på Mårdenskolan hade övat på danserna i flera veckor. Foto: Ingrid Trolin/Privat

Maria Nilsson berättar att Mårdenskolan anammat flera olika metoder för att få barnen att röra på sig en timme om dagen, vilket är Riksidrottsförbundets rekommendation. Något som har visat goda resultat på barnens koncentrationsförmåga.

– Vi startade upp morgongympa som vi fortfarande håller två gånger i veckan. Vi har också något som vi kallar Piggelinsnurran, där barnen får sätta tre streck per dag, ett streck för varje gång de rört på sig. Då måste ju barnen komma på egna sätt att röra sig på, det blir inbjudande och roligt, säger Maria Nilsson.

Publicerad 04 October 2019 13:08