Åsljunga intresseförening vill hitta på aktiviteter som tilltalar barnfamiljer. Bilden är tagen från en naturvandring.

Åsljunga intresseförening vill hitta på aktiviteter som tilltalar barnfamiljer. Bilden är tagen från en naturvandring. Foto: Åsljunga intresseförening/Privat

Intresseförening vill föryngra sin målgrupp

"Vi vill ha liv i byn"

ÖRKELLJUNGA.

Ansvaret att sätta ihop aktivitetsbladet för Åsljunga intresseförening tas nu över av 30-åringarna Susanne Hansson och Johanna Kvist. Tanken är att innehållet ska tilltala en bredare målgrupp och framför allt locka barnfamiljer att hitta på aktiviteter i byn.

Av
Fredrika Karlsson

Efter intresseföreningens senaste årsmöte lämnade föreningens aktivitetsansvariga över stafettpinnen till den yngre generationen. Från och med nu är det Susanne Hansson och Johanna Kvist som tillsammans sätter ihop aktivitetsbladen för Åsljunga intresseförening. Höstens schema var till stor del redan färdigställt när de fick det i knäet, men de båda tjejerna har planer på att att göra förändringar i framtiden.

– Är man i 30-årsspannet som vi är så känns många av de nuvarande aktiviteterna, som föreläsningar, något som riktar sig till de äldre. Vi vill hitta aktiviteter som är roliga för barnfamiljer. Något vi lade till i höstens program är badet på Örkelljunga simhall, säger Johanna Kvist som gärna ser att barnfamiljerna själva kommer in med förslag på vad de vill ska hända i byn.

Tanken är att målgruppen ska breddas så att föreningslivet inte riskerar att dö ut.

– Passa på och kom på våra aktiviteter, vi vill ha liv i byn. Vi vill inte tröttna på att göra de här aktivitetsbladen, fortsätter Johanna Kvist.

Närmast i höst väntar Åshöjdenloppet som Lokaltidningen tidigare rapporterat om. Hösten bjuder även på föreläsningar av resenärer som berättar om sina resor till Vietnam och Namibia samt folkmusik och humor av trion Musikriket –Väsen. Varannan vecka håller SVEA – sticka, virka eller annat tjejkvällar på Idrottshallen. För fullständig information, se Åsljunga intresseförenings aktivitetsblad för hösten 2019.

Publicerad 04 October 2019 07:00