Eson Pac tillverkar förpackningslösar till medikament i form av kartonger, bipackssedlar och etiketter.

Eson Pac tillverkar förpackningslösar till medikament i form av kartonger, bipackssedlar och etiketter. Pressbild

Nya tjänster när storföretag etablerar sig lokalt

ÅSTORP.

Efter många års produktion i Schweiz, flyttar nu det svenskägda bolaget Eson Pac sin tillverkning av läkemedelsetiketter till Åstorp. Detta innebära nya tjänster för ortsborna samtidigt som företaget kommer närmare sina kunder.

Av
Fredrika Karlsson

– Det är många bolag som tyvärr stänger och lägger ner, så det är roligt att visa att somliga faktiskt satsar på lilla Åstorp, säger Linda Holmberg, marknads- och kommunikationsansvarig för förpackningsföretaget Eson Pac.

Det svenskägda bolaget har genomgått en stor expansion sedan det grundades i Varberg för drygt 50 år sedan. Med närmare 400 medarbetare och kunder i omkring 15 länder arbetar de sedan ett och ett halvt år mot läkemedelsbranchen, där de producerar förpackningslösningar till läkemedel. Nu har den Schweizbaserade fabriken Eson Pac AG som bland annat producerar läkemedelsetiketter sålts, eftersom merparten av pharmaproduktionen ska flyttats till Åstorp.

– Anledningen är att det har varit dyrt och ineffektivt att producera i Schweiz, säger Linda Holmberg.

Det blir omkring tio heltidsanställda med placering i Åstorp

Den nya fabriken in Åstorp ska ligga vägg i vägg med dotterbolaget Märkas AB, som tillverkar etiketter till alla segment förutom just pharma. Eson Pac har redan investerat i den nya utrustningen och nu ska fokus läggas på rekryteringen.

– En del av tjänsterna kommer vara centraliserade från vårt huvudkontor, men när det gäller helt nya tjänster blir det omkring tio heltidsanställda med placering i Åstorp. Vi söker allt från produktionsansvariga till tryckare och logistik, säger Linda Holmberg och fortsätter:

– Det ska bli jätteroligt att rekrytera. Det blir ett ganska litet team på plats även om man tillhör en stor organisation. Vi vill gärna rekrytera kompetens från branschen för att komma igång så fort som möjligt.

I samband med nystarten i Åstorp vill Eson Pac ta ett stort kliv in i den digitala världen. Mycket av företagets tillverkning i dag är traditionell, så det blir även en förändring i tryckteknik för att kunna öka produktionen och växa med kunderna. Företaget har investerat i ny högteknologisk utrustning i alla produktionsstegen.

Eson Pac räknar med att starta sin produktion i Åstorp under det första kvartalet år 2020.

Publicerad 03 October 2019 13:26