Tegelbruksskolans biträdande rektor Johan Jönsson kände sig stolt när han tog emot priset Årets transportskola 2019.

Tegelbruksskolans biträdande rektor Johan Jönsson kände sig stolt när han tog emot priset Årets transportskola 2019. Pressfoto: Evelina Carborn

Årets transportskola: Tegelbruksskolan tog hem segern

"Tredje gången gillt"

KLIPPAN.

En check på 10 000 kronor och en fribiljett till yrkes-SM. Det fick Tegelbruksskolan ta emot när de stod som segrare i Årets transportskola 2019. Vinsten innebär även att skolan kvalitetsstämplas som en fordonsutbildning som håller mycket hög kvalitet.

Av
Fredrika Karlsson

Under gårdagens konferens Transportkompetens i Göteborg stod det klart att Tegelbruksskolan stod som segrare i Årets transportskola. Priset delades ut för femte året i rad av Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd (TYA) i syfte att gymnasiala transportutbidningar som håller hög kvalitet ska lyftas fram som goda exempel.

– Det kändes riktigt bra att ta emot priset. Vi har varit nominerade ett par gånger tidigare så det blev tredje gången gillt kan man säga. Det blir ju ett kvitto på att det vi gör är bra, säger Tegelbruksskolans biträdande rektor Johan Jönsson, som tog emot priset på plats.

Nästan alla elever går ut med fullständiga betyg och behörigheter

– Jag tror att vi vunnit på grund av de tre benen vi står på: kvalitet, marknadsföring och branschkontakter. Det är saker vi jobbar aktivt med och hela tiden driver framåt, fortsätter Johan Jönsson, som även vill lyfta fram elevkontakterna som en ledande faktor till skolans framgång. Något som även speglades i TYA:s motivering:

”En av landets största skolor som på kort tid dubblat antalet transportelever med bibehållen kvalitet. Förutom bra ledarskap har personalen mycket god kompetens och ett brinnande engagemang. Här möter man varje elev utifrån individnivå och utvecklar dem därifrån vilket gör att nästan alla elever går ut med fullständiga betyg och behörigheter.”

På fredag reser skolpersonalen tillbaka till Klippan för att möta eleverna, som Johan Jönsson tror känner sig väldigt stolta.

– Jag tänker att vi får fira vinsten tillsammans med eleverna, det är tack vare dem vi fått priset, säger han.

Att vinstchecken på 10 000 kronor ska läggas på eleverna är redan bestämt, men i vilken form får framtiden utvisa.

Publicerad 03 October 2019 10:39