För första gången är Ekeby GIF med och håller i Bjuvs upplaga av Pink Sunday, en träningsdag till förmån av Bröstcancerfonden.

För första gången är Ekeby GIF med och håller i Bjuvs upplaga av Pink Sunday, en träningsdag till förmån av Bröstcancerfonden. Genrebild: AdobeStock

Kampen mot bröstcancer växer i nytt samarbete

Pengarna som samlas in på Pink Sunday går oavkortat till Bröstcanderfonden

BJUV.

I höst slår sig Ekeby GIF och Bjuvs gymnastikförening samman för att anordna Pink Sunday – en träningsdag där pengarna som samlas in oavkortat går till Bröstcancerfonden. Samtidigt får idrottsföreningarna chansen att visa upp sina träningsutbud för ortsborna.

Av
Fredrika Karlsson

För första gången slår sig Ekeby GIF ihop med Bjuvs gymnastikförening för att anordna en Pink Sunday i Bjuv. Träningsdagen, som äger rum den 20 oktober, hålls till förmån av Bröstcancerfonden. Tack vare att Bjuvs kommun står för lokalhyran kan alla pengar som samlas in oavkortat gå till det välgörande ändamålet.

– Jag tror att det här kommer bli jättebra, det är det lilla man kan ge för något som har stor betydelse, säger Veronica Maxelyus, träningsledare på Ekeby GIF.

Dagen kommer bjuda på allt från högintensiva träningspass till dans och yoga. Sammanlagt är det åtta olika träningspass á 45 minuter. Träningsdagen pågår från klockan 9 till 17 och äger rum i gympasalen i Ekeby skola.

– Ett pass kostar 50 kronor att gå på, men man får förstås skänka mer om man vill. Målet är att vi ska ha 50 deltagare per pass, säger Veronica Maxelyus, som vidare belyser vikten i att två små samhällen går ihop för att anornda en träningsdag.

– Förutom att pengarna går till välgörenhet vill vi att alla i Bjuv ska röra på sig, oavsett var man bor. Våra föreningar får chansen att visa upp sina verksamheter, säger Veronica Maxelyus.

Publicerad 02 October 2019 10:33