När Oscar Gullers Ahlin inte föreläser åker han ut till killarnas omklädningsrum för att jobba med jämställdhetsfrågor.

När Oscar Gullers Ahlin inte föreläser åker han ut till killarnas omklädningsrum för att jobba med jämställdhetsfrågor. Foto: Niclas Fasth/Privat

Han föreläser om den nya manligheten

KLIPPAN.

Den växande organisationen Locker Room Talk gästar Klippan under torsdagen. Rörelsens distrikstchef ska föreläsa om jämställdhetsarbetet de driver inom Sveriges skolor och idrottsföreningar och förhoppningen är att nya samarbeten ska födas.– Det är en direkt nödvändighet om vi ska kunna nå ut till alla 300 000 killar i landet, säger Oscar Gullers Ahlin.

Av
Fredrika Karlsson

I morgon drar höstens upplaga igång av föreläsningsserien Angelägen torsdag. Först ut för säsongen är Oscar Gullers Ahlin, som är distriktschef för Skåne för den ideella organisationen Locker Room Talk. Ämnet för kvällen är att skapa en ny manlighet genom schyssta attityder i killarnas omklädningsrum.

– Jag ska prata om resan vi har gjort under de senaste tre åren, hur ett UF-företag växte sig till en nationell rörelse där vi besökt över 1 000 omklädningsrum för att nå ut med vårt arbete. Även om vår huvudsakliga målgrupp är killar i åldrarna 10 till 14 år är alla som kommer i morgon viktiga, säger Oscar Gullers Ahlin.

Oavsett vem som kommer är målet att öka allmänhetens kunskap om oss och vad vi jobbar för

Han menar att ledare, föräldrar och företag är nödvändiga pusselbitar i arbetet för att skapa en förändring och ett tryggt samhälle där unga killar vågar vara sig själva.

– Vi hoppas att våra föreläsningar ska leda till konkreta handlingar. Det kan röra sig om föreningar som vill arbeta med oss eller företag som vill hitta ett samarbete med oss. Det är en direkt nödvändighet om vi ska kunna nå ut till alla 300 000 killar i landet, fortsätter Oscar Gullers Ahlin.

Det är Klippans kommun som tillsammans med Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne arrangerar föresläsningstillfällena, där syftet är att ta upp angelägna samtalsämnen som ligger rätt i tiden. I och med Locker Room Talks växande popularitet över landet, efterfrågade Idrottsförbundet dem som föreläsare.

– Det är intressant att höra om organisationens konkreta arbete. Klippans kommun arbetar också med att utveckla föreningslivet och att lyfta fram jämställdhetsfrågorna inom idrotten. Det är inget som löser sig själv. Locker Room Talk arbetar på ett modernt sätt med detta och de når ut till en bred publik, säger Lotta Andgren, kulturutvecklare på Klippans kommun.

– Jag har stora förväntningar inför morgondagen. Oavsett vem som kommer är målet att öka allmänhetens kunskap om oss och vad vi jobbar för, säger Oscar Gullers Ahlin.

Föreläsningen startar klockan 18:30 i Musikskolans konsertsal och är kostnadsfri.

Publicerad 02 October 2019 16:30