Utställningen på Galleri Ekbacken i Bonnarp blir den sista som Susanne Jardeback Olesen håller i med sina kursdeltagare på ett tag.

Utställningen på Galleri Ekbacken i Bonnarp blir den sista som Susanne Jardeback Olesen håller i med sina kursdeltagare på ett tag. Arkivfoto: Per Ohlsson

Femte upplagan av gemensam konstutställning

Av
Mikael Öhrn

LJUNGBYHED. Klippankonstnären Helén Stigson och Bjuvskonstnären Eva-Lisa Wirdén hör till utställarna när den femte upplagan av den gemensamma utställningen "Konst(igt) i färg & form" tar plats på Galleri Ekbacken i Bonnarp, utanför Ljungbyhed, från och med den 12 oktober.

Övriga utställare är Susanne Jardeback Olesen och hennes övriga adepter Kerstin Olsson, Kent Lörd, Judit Wennerlund, Annika Janfjord, Kerstin Svensson och Sarimaria Yrjänä. Noterbart är att detta är den sista utställningen där Susanne Jardeback Olesen håller i trådarna eftersom hon härefter tar ett längre uppehåll med sina kurser för att istället ägna sig helt och hållet åt sitt eget måleri.

Det är vernissage mellan klockan 10 och 16 den 12 oktober. Övriga öppettider är, enligt ett pressutskick, mellan samma klockslag den 13:e, 19:e och 20 oktober. Dessutom kommer Susanne Jardeback Olesen att hålla ett föredrag den 17 oktober klockan 18.30, till vilket det krävs en föranmälan. Då kommer hon att prata om sina fem uppdragsår på Kungliga Vetenskapsakademien (2011-2015), där hon skapade sju nobeldiplom för kemi, fysik och ekonomipriser, plus ett porträtt på ständige sekreteraren Staffan Normark.

Publicerad 02 October 2019 00:00