Tingsrätten såg inga tvivel i att 18-åringen hade som syfte att sälja vidare narkotikan.

Tingsrätten såg inga tvivel i att 18-åringen hade som syfte att sälja vidare narkotikan. Genrebild: AdobeStock

Gömde cannabis vid skola – nu faller domen

ÅSTORP.

En 18-årig man döms efter att vid upprepade tillfällen gripits med narkotika han skulle sälja vidare. Vid ett av tillfällena ertappades han med att gömma cannabis utanför en skola.

Av
Fredrika Karlsson

En 18-åring bosatt i Åstorp dömdes under dagen för två narkotikabrott. Det första brottstillfället inträffade i april när 18-åringen befann sig i en park i Åstorp samtidigt som civilklädda poliser gjorde ett ingripande mot en annan person på platsen. När 18-åringen såg poliserna sprang han mot ett villaområde där han sågs kasta något, vilket visade sig vara över 50 gram cannabis och en digitalvåg. När mannen greps hittade polisen även cannabisharts i hans kläder samt mobiltelefoner med sms som kopplar mannen till narkotikanahdel.

Det andra tillfället skedde i juni, när poliser såg 18-åringen sitta utanför Björnekullaskolan. Även den gången sprang mannen när han såg poliserna, som hittade ett antal påsar med cannabis där mannen suttit. Vid närmare inspektion hittades fler påsar i närheten av skolan samt en digitalvåg som bevisar att mannen innehaft narkotika i syfte att sälja den vidare.

På grund av hans ålder döms 18-åringen till villkorlig dom och 40 dagsblöter på 50 kronor av Helsingborgs tingsrätt.

Publicerad 30 September 2019 16:32