En pumptrackbana är en av de saker som kommunens invånare röstat fram.

En pumptrackbana är en av de saker som kommunens invånare röstat fram. Foto: Genrebild

Nu klipps bandet för den nya parken: "Helt rätt satsning"

KLIPPAN.

På lördag inviger kommunen sin nya aktivitetspark där det bland annat finns en pumptrackbana, parkouranläggning och studsmattor – saker som invånarna själva röstat fram. Dagen kommer bjuda på uppvisningar av expertutövare som ska väcka intresse för de möjligheter som finns på området.

Av
Fredrika Karlsson

Efter fjolårets succé med skejtparken ville Klippans kommun fortsätta utveckla konceptet med ett kultur- och fritidsområde. Under sommaren byggdes därför en aktivitetspark, med missionen att den ska vara tillgänglig för alla medborgare, oavsett ålder och förutsättningar. Den 21 september klipps bandet till parken och på plats ska kultur- och fritidsnämndens ordförande Michael Nemeti (S) hålla ett invigningstal.

– Jag hoppas att det kommer mycket folk på lördag. Det kommer bli shower med folk som är experter på cykling och parkour. Tanken är att det ska väcka intresse och framförallt inspirera invånarna till vad som är möjligt att göra i parken, säger projektansvarige Filip Schörder från kultur- och fritidsförvaltningen på Klippans kommun.

Nu när allting står färdigt känner jag mig otroligt stolt

En stor del av aktivitetsparken finansierades av Boverket, under villkoren att kommunen tog fram innehållet i parken i samråd med medborgarna. Kommunen skickade ut enkäter till bland annat förskolor där barnen fick göra teckningar på deras drömpark. Men även högstadie- och gymnasieelever, pensionärsföreningar och besökare till verksamheterna i området har varit med och påverkat vad som finns i parken.

– Nu när allting står färdigt känner jag mig otroligt stolt över hur det blev, trots vår ringa budget, säger Filip Schröder, och fortsätter:

– Jag känner att det här är helt rätt satsning. Det finns gott om ytor att planera på och det finns alltid utrymme till utveckling. Ett av de stora önskemålen var en hinderbana, som vi inte hade råd att bygga i år. Men det kanske blir av i framtiden.

Inom kort ska en uppföljning genomföras av aktivitetsparken. Planen är att fortsätta bygga och utveckla området under 2020.

Publicerad 18 September 2019 17:12