Ingrid Karlsson med medlemmar ur dragspelsorkestern från ett uppträdande i Ekeby.

Ingrid Karlsson med medlemmar ur dragspelsorkestern från ett uppträdande i Ekeby. Foto: Lars Svendsen/Privat

Dragspelsfest får byta lokal – efter 25 år

BJUV/ÅSTORP.

Bjuvs dragspelsorkester bjuder på underhållning i sann 60-talsanda under söndagens kommande dragspelsträff. Nytt för i år är att evenemanget får byta lokal och ort – från Billesholms Folkets park till Tingvalla i Åstorp.

Av
Fredrika Karlsson

I 25 år har Bjuvs dragspelsklubb haft sin årliga tillställning i Billesholms Folkets park, något som dragit mycket publik från såväl byn som orter runt om i norra Skåne. Men under de senaste åren har föreningen valt att senarelägga träffen som tidigare ägt rum i augusti. I år blev Billesholms Folkets park helt enkel uthyrd till någon annan som hann före.

– Det är första gången på 25 år vi får byta plats för vår träff, berättar Ingrid Karlsson, ordförande för Bjuvs dragspelsorkester, som trots omständigheterna ser positivt på ett miljöbyte.

– Vi tog då kontakt med Systrarna Buffé på Tingvalla och bad om att få samarbeta med dem i år. Så blir det, sedan får framtiden utvisa om vi forstätter på samma plats eller om vi byter av med Billesholms Folkets park.

På dragspelsträffen, som äger rum den 22 september, kommer återkommande gästunderhållning från Christels körer Ekeby/Bjuv, Rönneåbälgarna och Dala spelmän.

– Dala Spelmän kommer ju från Åstorp, så vi hoppas att de tar med sig sin publik till Tingvalla, säger Ingrid Karlsson som vidare berättar att Bjuvs dragspelsorkester ska bjuda på 60-talsmusik.

– Vi spelar mindre gammeltjoa nu eftersom generationen som lyssnade på den typen av musik börjar försvinna. Därför ändrar vi successivt vår repertoar till lite nyare musik.

Publicerad 18 September 2019 07:00