Ludde Samuelsson var en av de tidigare gästerna på Standup comedy i Klippan.

Ludde Samuelsson var en av de tidigare gästerna på Standup comedy i Klippan. Foto: Martin Svensson/Privat

Humorkvällarna här för att stanna: "det blir ett genuint möte mellan komiker och publik"

KLIPPAN

. De populära ståuppkomedikvällarna i Klippan återvänder med nya komiker. På onsdag den 18 september är det säsongspremiär då den första, ännu hemliga, ståupparen går upp på scen.– Konceptet är att inte berätta för publiken i förväg om vilka som kommer, säger arrangören och komikern Martin Svensson.

Av
Fredrika Karlsson

Satsningen Standup comedy på restaurangen Norrehus sjösattes våren 2018 av ståuppkomikern Martin Svensson. Förhoppningen var då att det skulle bli ett återkommande evenemang. Efter flera lyckade säsonger rullar nästa upplaga av Standup comedy igång på onsdag.

– Vi har hittat en publik som tycker det här är trevligt. Dels är det ett väldigt mysigt ställe och dels kommer det nya komiker varje gång, säger Martin Svensson, som vidare berättar att han vill använda Norrehus standupkvällar som en språngbräda för mindre kända komiker att nå ut till en större publik.

Martin Svensson är förväntansfull inför morgondagen och menar att han är väldigt nöjd med de komiker han valt ut för säsongen. Mer vill han inte avslöja.

– Det är roligt att se att folk vill gå på standup istället för att de kommer på grund av ett namn. De litar på att det kommer bli roligt och på plats blir de glatt överraskade. Konceptet är just att det är en del okända namn och att inte berätta för publiken i förväg om vilka som kommer, säger Martin Svensson.

Det är en stor chans att få en energikick mitt i veckan

Martin Svensson är uppvuxen i Ljungbyhed men är numera bosatt i Helsingborg, där han drivit en standup comedy-klubb sedan 1997. När han återvände till Klippan, där han gick i skola som barn, såg han en konsert på Norrehus. Då tänkte han att scenen i restaurangen skulle vara perfekt att ha ståuppkomedi på.

– Man kommer nära människorna och det blir ett genuint möte mellan komiker och publik, säger Martin Svensson.

Även framtiden ser ljus ut för standup-kvällarna.

– Det är många komiker som vill komma, så vi fortsätter med det här. Och nu känner jag att jag med gott samvete kan bjuda in återkommande komiker eftersom vi hållt på med det så länge.

Varför ska man komma i morgon?

– Det är en stor chans att få en energikick mitt i veckan, att få förgylla vardagen med skratt, säger Martin Svensson.

Publicerad 17 September 2019 16:29