Paula Nirvén har redan packat många av julklapparna som hon ska ge till de nominerade barnen.

Paula Nirvén har redan packat många av julklapparna som hon ska ge till de nominerade barnen. Paula Nirvén

Lyckad insamling för Paula: "Istället för att gräva ner mig i sorgen växer ett engagemang"

ÖRKELLJUNGA.

Insamlingen i samband med sonens dödsdag har gett resultat. Tack vare ett stort engagemang och många som bidragit med pengar och gåvor, kommer Paula Nirvén att kunna ge något till alla ungdomar som blivit nominerade.– Istället för att gräva ner mig i sorgen växer ett engagemang hos mig för att hjälpa andra, säger Paula Nirvén.

Av
Fredrika Karlsson

Lokaltidningen har tidigare berättat om Paula Nirvéns insamling för barn och unga som har det svårt. Insamlingen, som är rikstäckande, sker i anslutning till sonens dödsdag den 9 september och syftet är att ungdomar som har det svårt ska få gåvor eller upplevelser i present. Enligt Paula Nirvén har insamlingen gått så bra att hon har möjlighet att hjälpa alla sex ungdomar som blivit nominerade.

– Det har varit många engagerade och jag kände så mycket för de nominerade, så jag bestämde mig för att hjälpa alla. En av tjejerna har jag valt att göra en julkalender till, så hon ska få en present varje dag fram till julafton. I den sista luckan ska hon få en extra stor upplevelse, berättar Paula Nirvén.

Tanken är att de nominerade ungdomarna ska få paket med olika saker i. Det kan vara biobiljetter, smink samt handarbete som folk har skänkt. Exempel på detta är tavlor med motiverande texter, änglavingar i betong och sängkläder.

Jag vill tacka alla som ställer upp. Det finns så många änglar där ute.

– Jag vill gärna ge barnen något med ett positivt budskap som de har användning av. Det känns fantastiskt, säger hon och fortsätter:

– Det händer att föräldrar vars barn jag hjälpt tidigare är med och skänker saker till den här insamlingen. Det är fantastiskt roligt med deras engagemang och för mig känns det som en bekräftelse på att jag gjort något bra.

Paula Nirvén tar emot gåvor året runt via sin Facebookgrupp, men hon berättar att engagemanget alltid växer inför den 9 september. Även om sonens bortgång gör sig påmind, beskriver Paula Nirvén insamlingen som ett sätt att hjälpa henne i sorgen.

– Det är väldigt jobbiga dagar, men istället för att gräva ner mig i sorgen växer ett engagemang hos mig för att hjälpa andra. Det gör att jag kan ta mig igenom de här dagarna och det känns jättebra, säger Paula Nirvén.

Hittills har det förutom gåvor skänkts omkring 4 000 kronor, något som gjort det möjligt för Paula att ge något till alla vilsna själar som nominerats.

– Jag vill tacka alla som ställer upp. Det finns så många änglar där ute, avslutar Paula Nirvén.

Publicerad 12 September 2019 09:30