Fish & chips står på menyn i den nyöppnade Pub Pausa.

Fish & chips står på menyn i den nyöppnade Pub Pausa. Thomas Bäcklund/Privat

Premiär för efterlängtad pub i Klippan

KLIPPAN.

Efter fem månaders väntan på serveringstillstånd har Hotell Pausa slagit upp portarna för Klippans nya pub. Där serveras hemlagad mat som lokalbefolkningen själva efterfrågat.– Det har funnits ett stort behov av en restaurang som serverar riktig mat, säger hotell- och pubägaren Thomas Bäcklund.

Av
Fredrika Karlsson

Klippans nya restaurangtillskott Pub Pausa hade en smygöppning redan under Klippanfesten vid månadsskiftet. Men på tisdagen den 10 september slogs portarna upp på riktigt. Inför premiären hade puben fått flertalet bokningar.

– Jag känner mig förväntansfull. Det ska bli riktigt roligt och vi har fått ett sådant gensvar från lokalbefolkningen, säger hotellägaren Thomas Bäcklund inför öppningen i tisdags.

Vidare menar han att det är många som önskat en robustare meny än det som redan erbjuds på orten.

– Vi blir de första som erbjuder pubmat i Klippan, annars finns här i stort sett bara pizzerior. Så det har funnits ett stort behov av en restaurang som serverar riktig mat, säger pubägaren Thomas Bäcklund som tillsammans med Elin Bäcklund äger hotellet sedan i fjol.

På menyn står klassiska pubrätter som Pausas egna angusburgare, revben och självklart fish & chips.

Det enda som återstår för hotellägarna är att teckna ett avtal med någon av sportkanalerna så att de även kan locka sportfantaster till puben, som håller öppet måndag till lördag.

Publicerad 11 September 2019 07:00