I mars 2020 sker inflyttningarna i de nya hyresrätterna.

I mars 2020 sker inflyttningarna i de nya hyresrätterna. Foto: Adobestock (Genrebild)

Bostadsbolag satsar på hyresrätter: "Det är en prövning att bygga på en liten ort som Eket"

ÖRKELLJUNGA.

Under den kommande veckan påbörjas bygget av sex nya marklägenheter på Prästbacken i Eket. Bostäderna som ska sättas upp är en del av en större satsning som ska ros i land om intresset är tillräckligt stort.– Vi ser positivt på det här, säger Niklas Örning, vd på Örkelljungabostäder.

Av
Fredrika Karlsson

Det kommunala bostadsbolaget Örkelljungabostäder fick i förra veckan besked om att påbörja byggnationen av nya hyresrätter i centrala Eket. Arbetet med att förbereda tomterna planeras att dra igång senast i början på nästa vecka. Då ska bland annat trädgårdarna anläggas och grunden till bostäderna grävas. Husen, som byggs i fabrik, kommer sedan lyftas på plats.

– Det är en prövning att bygga på en liten ort som Eket, men vi ser positivt på det här, säger Örkelljungabostäders vd Niklas Örning, som berättar att ett 30-tal personer redan skrivit upp sig på intresselistan.

– Vi har fått en del samtal från folk som bor utanför Eket som vill sälja sin gård och flytta in i de nya lägenheterna, fortsätter han.

Vi får se hur stort intresset blir. I så fall kommer vi gå vidare med etapp två och tre.

Niklas Örning tror dock att en del av intressenterna kommer falla bort när hyrorna släpps. Eftersom husen är nybyggda kommer prislappen vara högre än i bostadsbolagets äldre byggnader.

Det är totalt sex lägenheter som ska byggas, fyra tvårumslägenheter och två trerumslägenheter. Dessa utgör den första etappen av tre i en satsning att bygga nytt i centrala Eket. Totalt är planen att bygga 16 lägenheter.

– Vi får se hur stort intresset blir. I så fall kommer vi gå vidare med etapp två och tre, säger Niklas Örning.

Inflytt i de nya hyresrätterna kommer ske i mars 2020.

Publicerad 10 September 2019 06:00