Träffpunkt Elfdalen invigs på söndag den 8 september.

Träffpunkt Elfdalen invigs på söndag den 8 september. Foto: Klippans hembygdsförening.

Ny mötesplats i Klippan redo för invigning

KLIPPAN.

Nu står Träffpunkten Elfdalen redo för invigning. Tusentals ideella timmar ligger bakom förverkligandet.

Av
Martin Wingren

Runt 4 500 timmar av ideellt arbete ligger bakom Träffpunkten Elfdalen, ett leaderprojekt som är ett samarbete mellan Klippans kommun, Klippans hembygdsförening, Fyshuset, trädkonstnär Leonard Anton, OK kompassen, Klippans scoutkår och Nordvästpassagen. På söndag den 8 september invigs platsen.

– Det känns jättebra, projektet har gått över förväntan, säger Nils Andersson som är ordförande i Klippans hembygdsförening.

Träffpunt Elfdalen har försetts med bland annat ett utegym, grillhus, hundrastgård och ett sju meter långt vikingaskepp som blivit en del av en balanslekplats för rörelse och lek.

Leonard Anton har skapat ett vikingaskepp.

Leonard Anton har skapat ett vikingaskepp. Foto: Klippans hembygdsförening

– Träffpunkt Elfdalen ska vara en mötesplats för alla generationer, unga som gamla. Med kultur och historia blandat med fysisk aktivitet, säger Nils Andersson och fortsätter:

– Vi har även renoverat Össjökrog så att den går att hyra ut för fest eller olika evenemang. Även en utescen som användes mycket men som stått sliten har renoverats.

Helt klar är mötesplats i slutet av året.

– Det är lite finputsning kvar. Vi ska jobba vidare med Fantasistigen och lyssna på barnen och pedagoger om hur de vill att den ska vara, säger Nils Andersson.

Invigning

Den 8 september klockan 13 är det officiell invigning av Träffpunkt Elfdalen. Det blir bland annat invigningstal av Kerstin Persson och lokala artister uppträder. Dessutom blir det bland annat smådjursutställning och väsenvandring på Fantasistigen, samt scouterna bjuder på grillad korv och både scouterna och orienterarna visar aktiviteter.

Publicerad 06 September 2019 11:54