Rektor klipper bandet till en av de nya modulerna. Modulerna är ett lyft, menar specialpedagogen Kerstin Lindecrantz-Noreson som menar att man länge klagat på de gamla lokaler i den gamla Haganässkolan, som syns på högra bilden..

Rektor klipper bandet till en av de nya modulerna. Modulerna är ett lyft, menar specialpedagogen Kerstin Lindecrantz-Noreson som menar att man länge klagat på de gamla lokaler i den gamla Haganässkolan, som syns på högra bilden.. Foto: Privat/Mikael Öhrn

Elever flyttar in i moduler i väntan på nya Haganässkolan

"Känns som ett jättelyft"

ÅSTORP.

Nu har modulskolan, som Haganässkolans elever får flytta in i tillfälligt, invigts.

Av
Martin Wingren

– Haganässkolan som är 51 år gammal är under all kritik. Det ska byggas en helt ny skola men detaljplanen är inte klar så vi får vara i modulbyggnad så länge. Nu har det invigts och det är vi glada för, säger Kerstin Lindecrantz-Noreson som är specialpedagog och skyddsombud på Lärarförbundet.

Hon har länge engagerat sig för skolan och arbetsmiljön och menar att det här är ett stort lyft för skolans verksamhet.

– Det känns som ett jättelyft, äntligen blir eleverna i detta område prioriterade. Dels handlar det om vårt arbetsätt, att vi får närmare till varandra och kan samarbeta. Tidigare har vi varit åtskiljda i fem olika byggnader. Nu har vi fräscha fina lokaler, vi har haft problem med de gamla lokalerna i flera år, säger Kerstin Lindecrantz-Noreson.

En ny permanent skola kommer att dröja.

– Först var det tänkt att nya skolan skulle finnas på befintlig plats men sedan har elevantalet ökat. Grannarna till nya platsen (Bjärshögs träningsplan, red anm) har protesterat. Så det kommer att ta några år, bara byggtiden är två år, säger Kerstin Lindecrantz-Noreson och fortsätter:

– Nu finns vi intill den gamla skolan och använder fortfarande skolgård, matsal, slöjd- och idrott.

Publicerad 04 September 2019 11:42