En 14-årig flicka tvingades till oralsex.

En 14-årig flicka tvingades suga av en av pojkarna. Foto: Adobe Stock

Pojkar döms för våldtäkt mot barn och sexuella ofredanden mot flickor

Efter polisanmälan hotades den våldtagna flickan

ÅSTORP.

Två tonårspojkar gav sig på yngre flickor och trakasserade dem sexuellt utomhus i Åstorp förra hösten. En av flickorna tvingades till oralsex. Nu dömer hovrätten en 17-årig pojke för bland annat våldtäkt mot barn.

Av
Felix Alnemark

Det var i oktober förra året som tre flickor befann sig utomhus i centrala Åstorp när de då 16-åriga pojkarna tillsammans med ytterligare två personer gav sig på flickorna. Flickorna bollades runt mellan pojkarna och tvingades följa med dem.

Pojkarna tafsade på flickorna och vidrörde dem sexuellt. Flickorna var mycket rädda under händelsen och kände sig väldigt kränkta. En flicka som vid tillfället var 14 år tvingades med våld till oralsex vilket i detta fall betraktas som våldtäkt mot barn. Några veckor senare sa pojken till 14-åringen att det skulle bli problem för henne om hon gjorde en polisanmälan. Det ses som övergrepp i rättssak av domstolen.

Den 17-årige pojke som dömdes för sexuellt ofredande och ringa narkotikabrott av tingsrätten överklagade domen. Hovrätten slår nu fast domen mot honom och den andra 17-åringen som dömdes för våldtäkt mot barn, två fall av sexuellt ofredande, övergrepp i rättssak och ringa narkotikabrott.

Männen döms till ungdomsvård och dagsböter respektive ungdomsvård och 120 timmars ungdomstjänst. 17-åringen som dömdes för flest brott ska betala 155 000 kronor i skadestånd till brottsoffren. Den andra ska betala 5 000 kronor i skadestånd till en av flickorna.

Publicerad 02 September 2019 14:08