Ett första spadtag för nya bostadshus i Örkelljunga. Kommunalrådet Christian Larsson (M), Mikael Sjunnesson, projektutvecklare på Fastighets AB 3Hus, Stefan Andersson, vd Bra Invest och Fredrik Löfvenberg, platschef BAB.

Ett första spadtag för nya bostadshus i Örkelljunga. Kommunalrådet Christian Larsson (M), Mikael Sjunnesson, projektutvecklare på Fastighets AB 3Hus, Stefan Andersson, vd Bra Invest och Fredrik Löfvenberg, platschef BAB. Foto: Martin Wingren

VIDEO: Nya lägenheter byggs i centrala Örkelljunga

Fokus på mindre hyresrätter

ÖRKELLJUNGA.

Nu är första spadtaget avklarat för 38 nya hyresrätter, mitt i centrala Örkelljunga. Det blir en- och tvårumslägenheter.

Av
Martin Wingren

Bygget kommer igång de närmaste veckorna och första inflytt är beräknad till hösten 2020. Det blir två hus med totalt 38 hyreslägenheter.

– Vi bygger ut området Ejdern, markarbetena kommer igång de närmaste veckorna. Husen kommer att komma upp rätt fort men sedan ska vi arbeta invändigt. Det kommer att bli en del buller och trafik och vi hoppas på överseende från grannar, säger Mikael Sjunnesson som är projektutvecklare på Fastighets AB 3Hus.

Det blir fokus på en- och tvårumslägenheter.

– Ensamstående pensionärer behöver oftast inte en trea och ungdomar som flyttar hemifrån som inte har så hög första lön vill ha en etta, säger Mikael Sjunnesson.

I senare etapper är hela området Ejdern tänkt att byggas ut med fler lägenheter. Bostäder som behövs när fler företag är på väg att nyetablera sig i Örkelljunga.

– Vi har flera etableringar på gång vid Skåneporten, 15-20 företag så det finns ett behov av lägenheter. Folk vill bo hyfsat nära arbetsplatsen, säger Stefan Andersson som är vd på Bra Invest som bland annat äger Fastighets AB 3Hus, KB Components och Dogman.

Kommunstyrelsens ordförande Christian Larsson (M) är positiv till att det byggs nya lägenheter i Örkelljunga.

– Det här är samhällsutveckling och det är spännande att se från kommunens sida. Örkelljunga växer och det blir allt attraktivare att bo här. Det blir fler invånare och mer skatteunderlag, säger han.

Publicerad 23 August 2019 07:00