Tjuven bröt sig in i flera kylskåp på Hillesgården.

Tjuven bröt sig in i flera kylskåp på Hillesgården. Foto: Adobe Stock

Restaurangpersonal tog inbrottstjuv på bar gärning

Gärningspersonen sågs lämna platsen i falskregistrerad bil

KLIPPAN.

Natten till tisdagen gjorde en man inbrott i restaurangen på Hillesgården utanför Fastarp. Det verkar främst ha varit kylskåpen som vittjats av tjuven. Han avbröts av personal som skulle öppna upp restaurangen för morgonen.

Av
Felix Alnemark

– Personen har brutit upp kylar och tillgripit gods. Gärningsmannen har lämnat efter sig saker som den inte fått med sig som en back grönsaker, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson för Polisen i nordvästra Skåne.

Klockan var strax före halv sex på morgonen när mannen upptäcktes av personal.

– Han togs på bar gärning. Jag tror inte han fått med sig någonting direkt. Han hade backat upp bilen och öppnat bakluckan och slängt in lite läsk och en back paprika, säger Helén Karlsson, serveringsansvarig på Hillesgården.

Hon berättar att hennes kollega konfronterade mannen och frågade vad han höll på med.

– Han sa "ingenting". Sen stängde han igen bakluckan och körde därifrån, säger Helén Karlsson.

Personalen tog registreringsnumret till bilen men det visade sig tillhöra en husvagn. Kvinnan ur personalen som konfronterade mannen insåg att hon sett honom uppe vid vägen tidigare under morgonen men då trott att det var en av hotellets gäster.

– Han har brutit upp en dörr på våra kylar och de är jättedyra. Det var väl det värsta för oss. Annars fick han mest med sig vatten, läsk och lite alkoholfritt vin.

Publicerad 07 August 2019 10:33