Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Adobe Stock

Fritidsbarn möttes av förödelse på skola

Skola i Klippan har drabbats under ledigheten

KLIPPAN.

När personalen och fritidsbarnen på Bofinkenskolan återvände den här veckan möttes de av stor skadegörelse. Någon har krossat fönster till gymnastiksalen, slagit sönder inredning på lekstugor och krossat glasflaskor på skolgården.

Av
Felix Alnemark

– Vi har absolut inget emot om folk bara sitter här men det är väldigt tråkigt när man förstör och frustrerande för barnen. Fritidsbarnen tycker det är jättesynd när det såg ut så fruktansvärt som det gjorde och man förstör deras grejer, säger Rose-Marie Lindahl, rektor på Bofinkenskolan.

Totalt har fem fönster krossats. Linan till flaggstången har klippts av, bänkar i lekstugorna har hoppats sönder, bord har brännskadats och flaskor har krossats med glassplitter som följd. Dessutom var skolgården full med skräp från chipspåsar och annat.

– Fritidspersonalen har fått prata med barnen och vaktmästaren fick börja med att städa bort glasskärvor så att de kunde vara på skolgården, säger Rose-Marie Lindahl, rektor.

Skadegörelsen är polisanmäld. Det är oklart när skadegörelsen har ägt rum. Brottstiden är satt ända tillbaka till 1 juli fram till 5 augusti.

Publicerad 07 August 2019 13:20