Bygget av den nya matsalen på Hyllinge skola har försenats.

Bygget av den nya matsalen på Hyllinge skola har försenats. Foto: Google Street View

Bygge av skolmatsal försenat – fann PCB och asbest i den gamla byggnaden

HYLLINGE.

Bygget av det nya skolköket och matsalen på Hyllinge skola har försenats. Anledningen är att kommunen famm miljöfarliga ämnen i den gamla byggnaden.

Av
Mikael Öhrn

Enligt planerna skulle byggandet av den nya matsalen på Hyllinge skola vara igång, men nu har byggplanerna tvingats skjutas på framtiden. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

– Det visade sig att det fanns en del miljöfarliga ämnen, bland annat PCB och asbest, i fogarna på den gamla matsalen. Det handlar visserligen om mycket små mängder, men man valde ändå att skjuta upp rivningen till sommaren, när skolan var tom på elever, säger Julia Engström byggnadsinspektör på Åstorps kommun, till tidningen.

Även om rivnings- och byggstart har försenats tros bygget ändå bli klart nästa vår, helt enligt ursprungsplanen.

– Det verkar stämma rätt bra. Återigen under förutsättningen att allt går enligt planerna, så bör vi vara klara med själva byggarbetena någon gång i månadsskiftet april-maj. Hur lång tid kommunen sedan behöver för det sista färdigställandet, kan jag inte svara på, säger Johan Dahl, projektansvarig på entreprenören Duroväg AB, i samma artikel.

Enligt artikeln kommer rivningen att ta tre till fyra veckor, därefter ska schaktningsarbetet påbörjas. Enligt nuvarande plan kommer bottenplattan till den nya byggnaden att gjutas i september.

Publicerad 06 August 2019 11:51