Länsstyrelsen har belagt en person hemmahörande i Klippans kommun med djurförbud, detta sedan bristande djurhållning konstaterats under flera år.

Länsstyrelsen har belagt en person hemmahörande i Klippans kommun med djurförbud, detta sedan bristande djurhållning konstaterats under flera år. Foto: Martin Wingren

Brustit i djurhållningen under flera år – fråntas alla djur

Har nu försetts med djurhållningsförbud av länsstyrelsen

Av
Mikael Öhrn

KLIPPAN. Under flera år gjorde länsstyrelsen flera oanmälda kontroller hos en person hemmahörande i Klippans kommun, detta sedan det gång på gång inkommit anmälningar om bristande djurhållning gällande allt från fiskar och fåglar, till katter, hundar och hästar. Vid totalt fem tillfällen har personen förelagts att vidta åtgärder för att se till att "skydda och vårda" djuren, vid ett antal tillfällen har förelägganden även varit kopplade till vite. Efter en oanmäld, uppföljande kontroll i våras rann bägaren till slut över och länsstyrelsen har nu beslutat att med omedelbar verkan belägga personen med ett inte tidsbegränsat djurhållningsförbud.

Brister som länsstyrelsen har kunnat konstatera genom åren har bland annat att göra med att det har funnits skaderisker i djurutrymmen, att dessa inte har varit tillfredsställande rena och att djuren varit för magra och inte fått tillräckligt med foder. Dessutom påpekar länsstyrelsen att sjuka och skadade djur inte har fått nödvändig vård, bland annat hade en polis fått avliva en påkörd katt vid ett tillfälle sedan länsstyrelsen gjort bedömningen att den hade fått lida i onödan eftersom den inte vare sig fått vård eller blivit avlivad i tid.

Beslutet går att överklaga.

Publicerad 06 August 2019 13:51