Bilden är ett montage.

Bilden är ett montage. Foto: Adobe Stock

Fyra syskon spårlöst försvunna – skulle omplaceras

Den ena är sju år gammal

PERSTORP.

Fyra syskon, varav den yngsta är sju år gammal, är försvunna sedan cirka tre veckor tillbaka. Försvinnandet ägde rum i samband med att de skulle omplaceras från sina släktingar i Perstorp. Det rapporterar Kvällsposten.

De fyra barnen är samtliga asylsökande i Sverige.

Migrationsverket placerade i slutet av förra året först två av barnen, en 14-årig flicka och hennes sjuåriga syster, hos en familj i Perstorps kommun som ska vara släktingar till barnen.

I början på innevarande år kom sedan en 11-årig flicka tillsammans med sin 13-åriga storebror till Sverige. Tydligen var de två barnen syskon med de två systrarna som blivit placerade i Perstorp.

Pojken och flickan jourplacerades därför hos samma släktingar.

Syskonen saknar vårdnadshavare, då mamman uppges vara avliden och pappan saknad, skriver tidningen.

Släktingarna ansökte sedan om att bli familjehem för de fyra syskonen, men ansökan avslogs i våras av socialtjänsten. Familjen ansågs inte lämplig för att tillgodose grundläggande behov av omsorg, skydd, hälsa och integration på ett ansvarsfullt sätt, enligt Kvällsposten. Barnens gode man gjorde samma bedömning.

Istället beslutades det att de fyra syskonen skulle omplaceras, vilket skulle ske den 15 juli. Men i samband med detta försvann alltså barnen.

– När det uppdagades att barnen hade avvikit så anmälde vi till Migrationsverket, säger Patrik Wilhelmsson, tillförordnad socialchef på Perstorps kommun, i en kommentar till tidningen.

En polisanmälan är gjord och syskonen är nu efterlysta som fösvunna.

Publicerad 01 August 2019 11:05