Så här är det tänkt att multiarenan ska se ut. Däremot har färgsättning och underlag (Gummiasfalt eller granulatfritt konstgräs) inte fastställts ännu

Så här är det tänkt att multiarenan ska se ut. Däremot har färgsättning och underlag (Gummiasfalt eller granulatfritt konstgräs) inte fastställts ännu FOTO: BJUVS KOMMUN

Snart byggstart för multiarena i framkant

Bland de första i sitt slag i Skåne

BJUV/EKEBY. Genom innovativ utformning är det tänkt att nya multiarenan ska kunna svälja fler idrotter och utövare samtidigt.

Av
Niklas Michin Aristoy

Efter sommaren börjar Bjuvs kommun arbetet med att bygga en ny multiarena vid Ekeby skola, på parkeringen utanför idrottshallen. Och det är en snäppet annorlunda anläggning jämfört med de multiarenor som byggts de senaste åren.

Istället för den klassiskt rektangulära planen med några tvärgående småmål eller basketkorgar, är den planerade multiarenan utformad som ett kors. Det är en lösning som använts en hel del i Stockholmsområdet, och som Bjuvs kommun är tidiga med i Skåne.

– Uppbyggnaden möjliggör för fler sällskap att utnyttja anläggningen samtidigt, utan att allt låses upp av till exempel ett gäng som spelar fotboll, förklarar Kent Andréasson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Bjuvs kommun.

Ambitionen är att man ska kunna utnyttja alla ytor.

Dessutom ser Andréasson potential i att utnyttja hörnorna utanför multiarenan. Detta ger anläggningen potential att husera nio olika aktiviteter samtidigt.

– Det behöver inte vara kopplat till bollspel. Man skulle kunna tänka sig klätterblock i ett av hörnen. Ambitionen är att man ska kunna utnyttja alla ytor, berättar Andréasson vidare för Lokaltidningen.

Tanken är att bygget ska vara färdigt innan årsskiftet. Nybygget är del av kommunens satsning på mötesplatser som klubbades i fullmäktige 2016. Exempel på dessa är konstgräsplanen i Hedvalla och multisportarenan i Billesholm.

Publicerad 20 June 2019 08:48