Helsingborgs tingsrätt dömer en man till tre månaders fängelse för bland annat grovt rattfylleri.

Helsingborgs tingsrätt dömer en man till tre månaders fängelse för bland annat grovt rattfylleri. Arkivfoto: Martin Wingren

Drogpåverkad körde av vägen – döms till tre månaders fängelse

Av
Mikael Öhrn

HYLLINGE. Tre månaders fängelse blev påföljden för en person som körde in i mitträcket och därefter av vägen på riksväg 110 förbi cirkulationsplatsen utanför Hyllinge förra sommaren. Totalt döms personen för ett fall av grovt rattfylleri, två fall av olovlig körning, grovt brott, och ett fall av ringa narkotikabrott.

Personen har erkänt samtliga åtalspunkter förutom grovt rattfylleri där han eller hon istället erkänt rattfylleri av normalgraden. Tingsrätten gör däremot bedömningen att den är grov på den grunden att körningen "inneburit en påtaglig trafikfara, och en trafikolycka uppstått till följd av körningen". Även om ingen människa skadades vid olyckstillfället tvingades flera bilister till "kraftiga inbromsningar".

Eftersom personen vid tillfället var villkorligt frigiven från ett annat och längre fängelsestraff anses den villkorligt medgivna friheten förverkad.

Personen är hemmahörande i en annan kommun i nordvästra Skåne.

Publicerad 13 June 2019 08:00