Nya hyresrätter börjar byggas i sommar.

Nya hyresrätter börjar byggas i sommar. Illustration: Möller Arkitekter

Byggstart för 38 hyresrätter redan i sommar

ÖRKELLJUNGA.

Hela 38 nya och moderna hyresrätter kommer att börja byggas i Örkelljunga. Det är Fastighets AB 3Hus, systerbolag till BAB bygg, som kommer att påbörja nybyggnationen redan i sommar.

Av
Mikael Öhrn

Det handlar, enligt fastighetsbolaget, om yteffektiva ettor, tvåor och treor med genomgående hög standard. Produktionen sker i nära samarbete med kommunen.

– Ejdern 14 är en del i Ejdern-området som vi på Fastighets AB 3Hus utvecklar i nära samarbete med Örkelljunga kommun i enlighet med avsiktsförklaringen som togs fram under 2015. Vi ser verkligen fram emot att förse Örkelljunga med fler nyproducerade hyresrätter, säger Christer Andersson, vd på Fastighets AB 3Hus, i ett pressmeddelande.

Det finns ett stort behov av bostäder i Örkelljunga de kommande åren, inte minst med hänsyn till kommunens expansionsplaner vid Skåneporten.

–Vi tror att efterfrågan på hyresrätter kommer att växa de kommande åren, då arbetstillfällen inom kommunen succesivt ökar. Vi kommer bygga hyresrätter med riktigt bra standard, då vi känner att detta är en bristvara i Örkelljunga, säger Mikael Sjunnesson, projektutvecklare på Fastighets AB 3Hus.

Inflyttning beräknas till hösten 2020.

Publicerad 11 June 2019 08:00