Här är hundar lika välkomna som andra gäster.

Här är hundar lika välkomna som andra gäster. Foto: Mikael Öhrn/Adobestock

Voff! Här är även fyrbenta matgäster välkomna

Har meny för matte, husse och vovven

ÖRKELLJUNGA.

Får man ta med sig hunden in på restaurangen? Hos nyöppnade Old Mike´s Diner är svaret ja.

Av
Julia Rigaud & Sarah Bernshed

Om hunden är välkommen att följa med matte eller husse in på restaurangen eller caféet är upp till restaurangägaren att bestämma.

Hos Old Mike´s Diner, som öppnade vid Skåneporten i mitten av april, är fyrbenta gäster garanterat välkomna. Här har man till och med satsat på en särskild hundmeny innehållandes bland annat hundglass, hundkex och ben att tugga på.

– Vi har sett att det finns ett behov, det är många som kommer med sina hundar. Men självklart tar vi hänsyn till om någon är allergisk och kollar med gästerna i lokalen. Men till uteserveringen är hundarna alltid välkomna, säger restaurangchef Prajay Purohit.

Hunden är en familjemedlem och för många är det viktigt att kunna ta med sig den även på restaurang

Att hundar är välkomna in på restaurangen är något som har ingått i affärsidén redan från början.

– Hunden är en familjemedlem och för många är det viktigt att kunna ta med sig den även på restaurang, säger Prajay Purohit.

För matte och husse och givetvis även de som inte alls har hund är det amerikanskt tema som gäller på Old Mike´s Diners meny. Kedjan har även satsat på en matapp med vilken man kan beställa direkt från bordet.

– Vi vill att folk ska använda vår app för att beställa mat, det blir mycket smidigare på det viset och man kan även beställa från hundarnas meny med den, säger Prajay Purohit som hittills är nöjd med uppstarten i Örkelljunga.

– I helhet tycker jag att det har gått bra, det är många som visat uppskattning och som tycker att det är jättekul att vi har öppnat upp här. Vår tanke har hela tiden varit att öppna en kedja och Örkelljunga har länge varit med i tankarna. Det är bra trafik och nära till lokalborna, och det är det viktigaste.

Old Mike´s Diner är sedan tidigare etablerade i Ljungby.

Publicerad 06 June 2019 00:00