Hasse Andersson har mycket på gång i sommar.

Hasse Andersson har mycket på gång i sommar. Arkivfoto: Ida Asplund Ådahl

Fullt upp för Hasse Andersson i sommar

ÄNGELHOLM/SÖDERÅSEN.

Hasse Andersson har ett fullspäckat schema i sommar. Dels är det allsångsdeckare i hembygdsparken i Ängelholm i sommar och dels är det spelningar med Kvinnaböske band, som bland annat besöker Klippan och Örkelljunga.

Hasse Andersson har en hektisk sommar. Två föreställningar i hembygdsparken i Ängelholm och spelningar med Kvinnaböske band. Men han vill inte ge sig ut på en regelrätt turné utan hittar hellre tid för utflykter och mys mellan varven.

– Ju äldre man blir desto mer rädd om sin tid blir man. Jag vill inte ge mig ut på turné för det blir så mycket spilltid och det är tradigt att sitta av sin tid på hotellrum. Då gör jag hellre resan till en utflykt med Monica (Forsberg, red anm) och är gäst på allsångskvällar lite överallt istället. Jag försöker ha det lite mysigt mellan varven, säger Hasse Andersson.

Den 25 juni är det premiär för Skuld och gröna skogar i Ängelholms hembygdspark. Det blir sju tillfällen till och med den 30 juni. Samtidigt spelar Hasse Andersson i barnmusikalen Svingelskogen, 26-28 juni.

– Det är samma människor i ensemblen till Svingelskogen så då passar vi på och kör föreställningar på eftermiddagen, säger han.

Skuld och gröna skogar är en allsångsdeckare, som spelades förra året i hembygdsparken.

– Vi fick så mycket beröm av publiken i fjor, de var överförtjusta. Det var Peter Flack och Monica som jobbar mycket ihop och skriver till revyer som kom på det. Jag och Peters fru var med som bollplank och vi tänkte på vad det svenska folket gör på sommaren – jo går på allsång och läser deckare. Så vi slog ihop det och gjorde en allsångsdeckare, säger Hasse Andersson.

Han spelar sonen till en grevinna (Monica Forsberg) och det utspelar sig år 1958.

– Äldste sonen, som är sjökapten, kallas hem och ska ärva men blir mördad. Det finns fyra söner och jag spelar dem alla och blir mördad på löpande band, säger Hasse Andersson och skrattar.

– Vi körde den på prov förra året och det gick fantastiskt bra. Vi har en orkester på scen med musiker från Kvinnaböske band. Vi kommer även att ha en julversion med 30 föreställningar i Brevens bruk, fortsätter artisten.

Sommarpremiären för Hasse Anderssons spelningar med Kvinnaböske band blir på Norrvikens trädgårdar den 22 juni.

– Vi kommer att spela på festivaler och sådant, som Sommarrock i Svedala och Helsingborgsfestivalen. Det blir axplock ur min långa karriär, från Eva-Lena till Guld och gröna skogar. Jag har hållit på i 35 år, säger Hasse Andersson.

Peter Kjellström, Monica Forsberg, Peter Flack, Marie Kühler och Hasse Andersson i

Peter Kjellström, Monica Forsberg, Peter Flack, Marie Kühler och Hasse Andersson i "Skuld och gröna skogar". Foto: Johan Löfquist

Hasse Andersson är tillsammans med bland andra Monica Forsberg och Peter Flack med i barnmusikalen Svingelskogen.

Hasse Andersson är tillsammans med bland andra Monica Forsberg och Peter Flack med i barnmusikalen Svingelskogen. Foto: Calle Jungme

Spelningar

Hasse Andersson med Kvinnaböske band spelar i Örkelljunga 19/7 och Klippan 31/8

Publicerad 05 June 2019 11:40