Danne Stråhed och Dynamo kommer till Bjuvsfesten.

Danne Stråhed och Dynamo kommer till Bjuvsfesten. Foto: Per Jahnke

Nya artistsläpp till Bjuvsfesten

Danne Stråhed, Martin Nilsson och Suzi P kommer till Bjuv i slutet av augusti

BJUV.

Danne Stråhed, Martin Nilsson och Suzi P är klara för årets Bjuvsfesten. "De kommer garanterat att bidra till en härlig musikalisk inramning", säger kulturchef Kent Andréasson.

Av
Mikael Öhrn

Sedan tidigare var det klart att popsångerskan Renaida och dj:n Anis Don Demina skulle komma till Bjuvsfesten i sommar. Nu presenteras ytterligare tre artister: dansbandssångaren Danne Stråhed, countrysångaren Martin Nilsson, samt det lokala stjärnskottet och hip-hoparen Suzi P.

Danne Stråhed går på scen på fredagen och Martin Nilsson gör detsamma på lördagen.

– Vi är både stolta och glada över att en så folkkär artist som Danne Stråhed kommer till Bjuvsfesten. Dessutom välkomnar vi Martin Nilsson och kan genom det bjuda på två akter som är väl förankrade i den skånska myllan. De kommer garanterat att bidra till en härlig musikalisk inramning på Bjuvsfesten, säger Kent Andréasson, chef på kultur- och fritidsförvaltningen i Bjuvs kommun, i ett pressmeddelande.

För den yngre publiken är även hip-hoparen Suzi P – uppväxt i Bjuv men numera boende i Helsingborg – kontrakterad. Det 16-åriga stjärnskottet släppte nyligen sin andra singel Flax. Hon intar scenen under fredagen.

– Det är alltid roligt att kunna erbjuda lokala artister en möjlighet att uppträda på hemmaplan, säger Lena Bergkvist på arrangören Creandia Event & Kommunikation AB, i samma pressmeddelande.

Bjuvsfesten (tidigare Bjuvskalaset) är den 30-31 augusti.

Publicerad 01 June 2019 06:00