Mannen utsattes för flera brott under två och en halv timme.

Mannen utsattes för flera brott under två och en halv timme. Foto: Adobe Stock

Två män häktas sedan man dumpats naken mitt i natten

Brottsoffret var i männens våld under flera timmar

ÖSTRA LJUNGBY/KLIPPAN.

En man släpptes av naken i Klippan mitt i natten. Nu har två män häktats för bland annat människorov och misshandel.

Den nakne mannen som knackade på hos boende i Klippan under natten till 9 maj har utsatt för ett stort antal grova brott. I och med att två män häktats för brotten framkommer nya uppgifter i det speciella ärendet.

Männen häktas på sannolika skäl misstänkta för människorov, rån, vapenbrott, övergrepp i rättssak, försök till utpressning och grov misshandel. Alla brotten har skett på Gamla vägen i Östra Ljungby utom den grova misshandeln som skett på Bjergårdsvägen i Klippan. Brottstiden för samtliga brott är klockan 00.10–02.20.

Den ena misstänkta mannen är 22 år gammal och hemmahörande i Katrineholm. Den andra mannen är 18 år och skriven i Klippan.

Händelsen inträffade strax innan klockan 02.30 natten mot torsdagen i centrala Klippan. Den nakne mannen knackade på hos en man som ringde polisen. När patrullen anlände uppgav mannen i 20-årsåldern att han blivit misshandlad. Han fördes till sjukhus med ambulans.

De misstänkta männen greps båda klockan 04.37 och anhölls senare under förmiddagen. Männen häktades den 10 maj. Båda förnekade brott. Enligt rätten finns risk att de häktade männen skulle förstöra bevis, fortsätter sin brottsliga verksamhet. Båda riskerar minst två års fängelse.

Åtal ska väckas senast 24 maj.

Publicerad 15 May 2019 12:17