Friluftsbadet i Bjuv öppnar upp som vanligt i år, trots läckaget från bassängerna.

Friluftsbadet i Bjuv öppnar upp som vanligt i år, trots läckaget från bassängerna. Genrebild: Adobe Stock

Simma lugnt – friluftsbadet håller öppet som vanligt

Det läckage från bassängerna som upptäckts påverkar inte årets badsäsong

BJUV.

Det är ingen fara för badsugna människor i sommar. Det läckage som har upptäckts på friluftsbadet i Bjuv påverkar inte årets badsäsong.

Av
Mikael Öhrn

Friluftsbadet öppnar, precis som vanligt, upp för badsäsongen i slutet av maj. Helsingborgs Dagblad skriver i en artikel att de brister – fukt- och fogdskador i väggar, behov av besiktning av tak och skorsten och framför allt läckage från bassängerna – som upptäcktes i en byggnadsteknisk inventering som ett externt konsultföretag har gjort på kommunens beställning, är jämförbara med liknande badanläggningar. Därmed utgör de ingen fara för badsäsongen.

– Jag har ställt frågan till ett tiotal friluftsbad och har fått svar om att deras vattenförlust ser likadan ut eller är större. Det finns ingen oro att det ska bero på någon läcka, säger enhetschefen för sim- och badanläggningar, Martin Lind, till HD.

För att närmare undersöka vilket underhåll som såväl friluftsbadet i Bjuv som simhallen i Billesholm är i behov av har kultur- och fritidsnämnden tillfört ytterligare 150 000 kronor i investeringsmedel. Anledningen är att det dels finns gammal utrustning på de båda baden, samt att bristen på reservdelar försvårar för reparationer.

– När vi ändå håller på är det bra att vi har koll på bägge baden, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Bo Hallqvist (S) i samma artikel.

Detta kommer att göras så fort badet har öppnat och är i normal drift igen.

– Då ska vi få en grundligare besiktning av maskinerna av ett företag som är specialister på det, säger Martin Lind.

Enligt HD kommer friluftsbadet att slå upp portarna för säsongen den 27 maj.

Publicerad 23 April 2019 09:35